Niermann looft 'briljante' Vingegaard: 'Maar de druk op hem moet niet te groot worden' Wielrennen
Wielrennen

Niermann looft 'briljante' Vingegaard: 'Maar de druk op hem moet niet te groot worden'

Niermann looft 'briljante' Vingegaard: 'Maar de druk op hem moet niet te groot worden'

Team Jumbo-Visma is enorm te spreken over de recente prestaties van Jonas Vingegaard. Dit vertelt Jumbo-Visma-ploegleider Grischa Niermann in gesprek met de Deense wielerwebsite Feltet. Toch tempert de Duitser enigszins het stijgende verwachtingspatroon rond zijn talent.

Nadat Vingegaard in de UAE Tour een bergetappe won voor Tadej Pogacar en vervolgens twee etappes en het klassement in Coppi e Bartali op zijn naam wist te schrijven, imponeerde hij ook in de Ronde van Baskenland. De 24-jarige Deen won de jongerentrui en eindigde tweede in het klassement achter Primoz Roglic, voor grote namen als Alejandro Valverde en Pogacar.

'Na de Vuelta van vorig jaar realiseerde ik me dat hij hoog kan eindigen in een grote ronde.' Die zienswijze van Niermann en Jumbo-Visma is hetzelfde gebleven. De verwachtingen waren torenhoog, maar zelfs die overtreft Vingegaard op het moment.. 'Voor mij is zijn potentieel niet veranderd, maar aan de andere kant verbaast het me dat hij op dit niveau al meedoet voor overwinningen.'

Niermann: 'Vingegaard is toekomstig podiumkandidaat in een grote ronde'

Die prestaties beloven veel goeds voor de toekomst. 'We hebben al eens over zijn potentieel gesproken. Nu begint het echt duidelijk te worden.' Niermann vertelde eerder aan Feltet dat hij Vingegaard als toekomstig podiumkandidaat voor een grote ronde zag. Die al hoge verwachtingen geeft hij nu vervolg in de meerdaagse koersen van dit wielerseizoen.

Toch tempert Niermann de verwachtingen van Vingegaard. 'Jonas heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. We kunnen niet in elke race zomaar dezelfde prestaties verwachten.' De druk moet niet te groot worden op de renner van pas 24 jaar oud. 'We moeten niet denken dat hij nu in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik tweede en derde gaat worden. Hij gaat duidelijk de goede kant op, maar we moeten geduld met hem hebben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws