Nieuwigheidje in het wielrennen: Alpecin-Deceuninck presenteert Tourploeg via Zwift-rit met onder meer Van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Nieuwigheidje in het wielrennen: Alpecin-Deceuninck presenteert Tourploeg via Zwift-rit met onder meer Van der Poel

Nieuwigheidje in het wielrennen: Alpecin-Deceuninck presenteert Tourploeg via Zwift-rit met onder meer Van der Poel

Over een aantal dagen gaat de Tour de France van start in de Spaanse stad Bilbao. Menig WorldTour- of ProTour-formatie heeft haar achtkoppige selectie voor de grootste wielerkoers ter wereld al uit de doeken gedaan. Alpecin-Deceuninck, de ploeg die naar alle waarschijnlijkheid met sterkhouders Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen naar 'La Grande Boucle' trekt, doet dat op maandag 26 juni. Daar lijkt niets speciaals aan, ware het niet dat de Belgische brigade de ploeg middels een Zwift-evenement bekendmaakt.

Het mag geen verrassing heten dat Alpecin-Deceuninck en Zwift een nauwe samenwerking met elkaar zijn aangegaan. Het is immers niet voor niets dat de winnaar van het WK Zwift mag aansluiten bij de (opleidings)ploeg van Alpecin-Deceuninck. Zo vergaarde Jay Vine, die heden ten dage bij UAE Team Emirates zijn geld verdient, op die manier een contract bij de blauwhemden.

Vanuit de samenwerking met Zwift is dus ook het idee ontstaan om de Tour de France-selectie op een bijzondere manier te presenteren. Op maandag 26 juni, om 18.30 uur, kan eenieder die dat ambieert het evenement bijwonen, zo wordt gesteld in een communiqué van het team.

'Deelnemers (fans, partners, en ook journalisten) zullen onze acht namen voor de Tour de France uit eerste hand kunnen vernemen tijdens dit evenement. Het is de eerste keer dat een team zijn line-up op een virtueel platform presenteert. Na de bekendmaking kunnen aan de geselecteerde renners ook vragen gesteld worden via de chatfunctie', luidt het. Logischerwijs is het noodzakelijk om over een Zwift-account te beschikken. Aanmelding is ook verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich registeren via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws