Norsgaard snelt naar de zege in Le Samyn, poging Van Anrooij strandt op laatste moment Wielrennen
Wielrennen

Norsgaard snelt naar de zege in Le Samyn, poging Van Anrooij strandt op laatste moment

Norsgaard snelt naar de zege in Le Samyn, poging Van Anrooij strandt op laatste moment

Emma Norsgaard heeft in Wallonië de vrouweneditie van Le Samyn gewonnen. De Deense sprintte vanuit het peloton naar de overwinning, nadat Shirin van Anrooij pas in de laatste honderden meters werd teruggepakt.

De wedstrijd op Waals grondgebied startte met een wat atypisch wedstrijdverloop. Het peloton bereikte, zonder daarvoor eerst lang te hebben moeten jagen op een kopgroep, voltallig het lokale parcours rond Dour. Wel was het peloton korte tijd in twee stukken gebroken, maar die periode van chaos duurde niet veel langer dan tien minuten.

Brown en Barnes kleuren finale

Op het lokale circuit was het Grace Brown die het peloton wel wat wilde uitdagen. De renster nam een kleine voorsprong op het peloton, waar het vooral Movistar was dat de kastanjes uit het vuur haalde. De Spaanse formatie hield het gat met de eenzame vluchtster beperkt. Op vijftien kilometer van de finish had zij niet meer dan twintig seconden voorsprong.

Alice Barnes waagde in de finale nog een poging om tot aan het wiel van Brown te komen, waar zij na een forse inspanning in slaagde. Heel lang bleven de twee echter niet samen, want Brown wist in de bochten niet mee te komen met haar tegenstandster. Ze verloor de aansluiting en werd niet veel later ingerekend door wat overbleef van het peloton.

Poging Van Anrooij mislukt, massasprint beslist wedstrijd

Ook Barnes was niet opgewassen tegen het opkomende peloton en werd enkele momenten later opgeslokt door de grote groep. Daarna was een massasprint nog geen uitgemaakte zaak, want Van Anrooij en Vittoria Guazzini trokken ten aanval. Na enige aarzelingen van de Italiaanse besloten de twee toch om samen te werken en het peloton het lastig te maken. De sprintersploegen hadden alle moeite om de twee bij te halen, zeker omdat de achtervolging niet echt op gang kwam.

Van Anrooij bleef in de finale alles geven, maar kreeg weinig bijval van haar medevluchtster. Pas in de laatste honderden meters van de wedstrijd werd het duo teruggepakt door het peloton, waarna de wedstrijd beslist werd in een massasprint. In een lange sprint bleek het uiteindelijk Norsgaard te zijn die over de snelste benen beschikte. Chiara Consonni greep de tweede plek, terwijl Guazzini nog naar plek drie kon sprinten. Voor Van Anrooij was uiteindelijk de zevende plek weggelegd.

Uitslag Le Samyn des Dames 2022

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws