Fietsensponsor LOOK stopt samenwerking met Gazprom-RusVelo door oorlog in Oekraïne Wielrennen
Wielrennen

Fietsensponsor LOOK stopt samenwerking met Gazprom-RusVelo door oorlog in Oekraïne

Fietsensponsor LOOK stopt samenwerking met Gazprom-RusVelo door oorlog in Oekraïne

LOOK, de fietsensponsor van Gazprom-RusVelo, heeft besloten de samenwerking met de Russische wielerploeg stop te zetten. Dit besluit is een gevolg van de recente ontwikkelingen in Oekraïne, waar sinds vorige week oorlog gevoerd wordt na een binnenval van Rusland.

In een statement op sociale media laat LOOK weten zich per direct terug te trekken als sponsor van de Russische ploeg. 'Bij LOOK kijken we naar sport als middel om landen te verenigen', zo klinkt het. 'Daarom hebben we altijd atleten van verschillende nationaliteiten gesponsord. Nu sluiten we ons aan bij de meerderheid van de renners in hun roep om vrede.'

De actie van LOOK past in een serie besluiten van verschillende partijen die gekozen hebben om samenwerking met Russische organisaties stop te zetten. In verschillende sporten worden wedstrijden op Russisch grondgebied geannuleerd en sponsordeals worden ingetrokken.

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news