Nu al een wedstrijd van superkampioenen: 'De Grote Zes' (onder anderen Van der Poel en Van Aert) aanwezig in Tour Wielrennen
Wielrennen

Nu al een wedstrijd van superkampioenen: 'De Grote Zes' (onder anderen Van der Poel en Van Aert) aanwezig in Tour

Nu al een wedstrijd van superkampioenen: 'De Grote Zes' (onder anderen Van der Poel en Van Aert) aanwezig in Tour

De aanstaande Tour de France, welke op zaterdag 29 juni te Florence in gang wordt geschoten, mag met recht als wedstrijd der superkampioenen bestempeld worden. Het is namelijk voor het eerst (!) dat we De Grote Zes in dezelfde koers in actie gaan zien. En dan hebben we heren als Tom Pidcock en Jasper Philipsen nog niet eens genoemd...

Het gaat (uiteraard) om Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Zes klasbakken, alle zes aanwezig in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Een mooiere plek om voor het eerst met z'n allen ten tonele te verschijnen leek dus haast ondenkbaar.

De Grote Zes in Tour de France leek lange tijd ondenkbaar

Onderling vochten de heren al de nodige gevechten uit, waarbij het vaak een-tegen-een-duels werden: Van der Poel versus Van Aert, Vingegaard versus Pogacar en Evenepoel versus Roglic.

Het zag er tijdenlang niet naar uit dat we in La Grande Boucle voor een eerste keer de zes allergrootste wielrenners op deze aardkloot tegelijk aan het werk gingen zien. Dat had natuurlijk alles te maken met de vele blessuregevallen (bij Vingegaard, Van Aert, Roglic en Evenepoel). Al bij al viel alles in die zin toch op zijn plaats en mogen we ons als wielerliefhebbers klaarmaken voor een unieke gebeurtenis, onafhankelijk van wat er in de koers zelf gebeurt!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws