O'Connor sorteert voor op nieuwe comeback in klassement na dramatische dag op de kasseien Wielrennen
Wielrennen

O'Connor sorteert voor op nieuwe comeback in klassement na dramatische dag op de kasseien

O'Connor sorteert voor op nieuwe comeback in klassement na dramatische dag op de kasseien

Het mocht na afloop van de vijfde etappe dan vooral gaan over het tijdsverlies van Primoz Roglic, er was één klassementsrenner die nog meer tijd kreeg aangesmeerd in de Tour de France. Ben O'Connor had pech, kwam op achterstand en keerde nooit meer terug vooraan. Met dik drie minuten achterstand op Tadej Pogacar kon hij allerminst tevreden zijn.

O'Connor kwam hoofdschuddend over de finish toen de stopwatch stopte op 4.12 minuten van winnaar Simon Clarke. Dat betekent dat hij nu meer dan vier minuten toegeeft op Pogacar in het algemeen klassement. Een flinke dreun, stelt hij via Twitter. 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld, het was pure pech op een lastig moment in de race om te achtervolgen.'

O'Connor mikt op nieuwe comeback

De Australische kopman van AG2R Citroën Team kwam al vroeg op achterstand, maar laat de moed niet zakken. 'De Tour de France is nog lang, maar het lijkt erop dat we voor een nieuwe comeback moeten gaan na een zware eerste week', zo doelt hij op zijn prestatie van vorig jaar. Ook toen stond O'Connor er na enkele dagen slecht voor, maar kwam hij door een dag in de vlucht (en een ritzege) terug in het klassement. In Parijs eindigde hij uiteindelijk knap als vierde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws