Oersterke Vollering knalt Vos op strook vals plat uit het wiel op weg naar zege in Dwars door Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Oersterke Vollering knalt Vos op strook vals plat uit het wiel op weg naar zege in Dwars door Vlaanderen

Oersterke Vollering knalt Vos op strook vals plat uit het wiel op weg naar zege in Dwars door Vlaanderen

Demi Vollering heeft Dwars door Vlaanderen bij de vrouwen weten te winnen. De kopvrouw van SD Worx was de sterkste in een leuke finale, waarin ze op eigen kracht het verschil maakte op een strook licht bergop.

Na de glansrijke overwinning van Christophe Laporte (Jumbo-Visma) bij de heren kon de focus stilaan op de dameseditie van Dwars door Vlaanderen. Daar zagen we een heel aantal goede Nederlandse dames aan de start staan, met onder meer Vollering (SD Worx), Marianne Vos (Jumbo-Visma) en Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo). Wereldkampioene Annemiek van Vleuten was nog niet van de partij, zij sluit zondag pas aan.

Enfin, zoals wel vaker bij de dames was er nooit echt sprake van een vroege vlucht. In de slechts 115 kilometer lange wedstrijd werd de koers zodoende opengebroken rond Berg ten Houte, bij de mannen ook al sinds jaar en dag scherprechter in deze koers.

Eva van Agt (Jumbo-Visma), kleindochter van ex-premier Dries, en Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) namen daar de benen met Fransesca Barale (Team DSM) en Victoire Berteau (Cofidis). Van Agt kreeg het echter eerder dan gehoopt al lastig, waardoor ze vrij snel opgeslokt werd door de grote groep.

Vos trekt al vroeg ten strijde

Met nog 55 kilometer voor de boeg reed een groepje elite rensters weg van het peloton. Onder meer Vollering, Reusser, Vos, Liane Lippert, Floortje Mackaij (Movistar), Aisleigh Moolman-Pasio (AG Insurance) wisten zich los te wringen, waarmee dat alles weg had van de belissende slag van de dag.

Enkele dames keerden nog wel terug, maar voorin hadden Vos en Reusser al de oversteek gemaakt naar Ludwig en Berteau. Lang konden deze twee dames er niet meer aan blijven hangen, waardoor Vos en Reusser met zijn tweetjes verder deden. Trek-Segafredo moest daarachter met onder meer Van Anrooij in het verweer. Daar slaagde de Amerikaans/Italiaanse ploeg met succes in: Vos en Reusser werden met nog iets meer dan vijftien kilometer te gaan weer bij de lurven gevat.

Vervolgens was het een komen en gaan van aanvalspogingen. SD Worx en Trek-Segafredo hadden allebei nog drie dames voorin zitten en waren daar dus het meest actief in, maar ook andere ploegen droegen hun steentje bij. Uiteindelijk was het Vollering die op brute kracht een verschil wist te slaan op de oplopende stroken richting Nokere, met nog zo'n tien kilometer te gaan. Vos probeerde het wiel van haar landgenote te houden, maar slaagde daar niet in.

Vollering reed al vlot twintig seconden bijeen, waarmee de vogel gevlogen leek. De sterke Nederlandse reed solo door naar Waregem, waar een absoluut niet gesloten zege in Dwars door Vlaanderen klaarlag.

Uitslag Dwars door Vlaanderen vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Lees Dwars door Vlaanderen 2023 terug in ons liveblog

Let op: laadt de liveblog even niet? Druk dan op F5 of refresh uw pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws