Olympisch kampioene Achtereekte maakt overstap naar professioneel wielrennen Wielrennen
Wielrennen

Olympisch kampioene Achtereekte maakt overstap naar professioneel wielrennen

Olympisch kampioene Achtereekte maakt overstap naar professioneel wielrennen

De vrouwenwielerploeg van Jumbo-Visma zal de komende vier jaar kunnen rekenen op de krachten van Carlijn Achtereekte. De Nederlandse maakt een opvallende overstap vanuit het langebaanschaatsen. Binnenkort rijdt ze al enkele kleinere wedstrijden en criteria.

Achtereekte zal bij de meeste Nederlanders bekendstaan vanwege haar gouden medaille op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. Destijds was zij de beste op de 3000 meter. De afgelopen vijf seizoenen kwam ze uit voor de schaatsploeg van Jumbo-Visma, waarbij haar contract in april afliep. Het dwong haar om na te denken over het vervolg van haar topsportcarrière, waarna ze bij Merijn Zeeman aanklopte. Zo meldt de ploeg via de officiële kanalen.

De aanwinst van de ploeg vertelt in het persbericht altijd al een passie voor de wielersport gehad te hebben: 'Ik dacht dus: waarom zou ik dat niet doen? Schaatsen ging echter nog goed en dat is waar ik me op focuste. Nu krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen als professioneel wielrenner en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik ben hongerig en ambitieus.'

Programma Achtereekte

Achtereekte maakt snel de aansluiting bij de ploeg. Vanaf woensdag trekt ze mee op trainingskamp, waarna ze later ook haar opwachting zal maken in wedstrijdverband. Eerst zal dat in kleinere wedstrijden zijn, maar op basis van haar ontwikkeling zal de ploeg een beslissing maken over haar deelname aan grotere wedstrijden. Daarnaast staat op 25 juni het NK op haar programma.

7 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws