Onder de Radar | Speciale editie voor drie mannen die 2022 ingaan zonder contract Wielrennen
Wielrennen

Onder de Radar | Speciale editie voor drie mannen die 2022 ingaan zonder contract

Onder de Radar | Speciale editie voor drie mannen die 2022 ingaan zonder contract

Doorgaans gebruiken we onze rubriek Onder de Radar voor drie renners of rensters die de afgelopen maand goed hebben gepresteerd, maar voor eenmaal maken we een uitzondering: deze keer drie renners die nog zonder contract zitten voor komend wielerseizoen en dat absoluut niet verdienen.

Domenico Pozzovivo (39 jaar, Italië)

Als je één renner nog een seizoen extra gunt, is het Domenico Pozzovivo wel. De kleine klimmer uit Policoro finishte in zijn lange loopbaan maar liefst zes keer in de top tien van de Giro d'Italia, maar heeft na het ter zielen gaan van zijn ploeg Qhubeka-NextHash alle moeite om een nieuw team te vinden. Dit terwijl hij afgelopen jaar nog meermaals liet zien op het hoogste niveau mee te kunnen.

Met zijn ervaring zou Pozzovivo een welkome investering zijn voor menig ploeg. Zelf begrijpt hij ook niet helemaal dat hij nog werkloos is voor 2022, zo liet hij weten in een interview in december. 'Ik was ervan overtuigd dat er nog tijd was om alles te redden. Maar nee, op het moment weet ik niet wat ik moet zeggen en wat ik moet doen.'

Pozzovivo heeft de afgelopen jaren enkele zware valpartijen meegemaakt, en alleen om die reden gun je hem een mooi afscheid. Italiaanse procontinentale ploegen, zijn jullie wakker? Andere Qhubeka-renners die nog vrij zijn, zijn Simon Clarke, Reinardt Janse van Rensburg en Carlos Barbero.

Onder de Radar | Speciale editie voor drie mannen die 2022 ingaan zonder contract

Jempy Drucker (35 jaar, Luxemburg)

De volgende renner voor wie de dagen onderhand beginnen te tellen, is Jempy Drucker van Cofidis. Het contract van de Luxemburger werd niet verlengd en een nieuwe ploeg vinden bleek moeilijker dan gedacht. Toch opvallend, voor een man die jarenlange ervaring heeft als knecht van Peter Sagan, Sam Bennett en Elia Viviani.

Drucker is zo'n renner waarvan je zeker weet dat die in de finale van de grootste wedstrijden zijn werk nog kan doen. Een zeer betrouwbare kracht, voor wie het een optater zou zijn als hij zijn loopbaan op deze manier zou moeten eindigen. Teams die nog een trouwe kracht zoeken voor de voorjaarsklassiekers, slaat uw slag!

Onder de Radar | Speciale editie voor drie mannen die 2022 ingaan zonder contract

Etienne van Empel (27 jaar, Nederland)

In het najaar van 2020 nog actief in de Giro, eind 2021 ziet er voor Etienne van Empel van Vini Zabú heel anders uit. De Nederlander beschikt nog niet over een profcontract voor komend jaar en hij heeft zijn zinnen stiekem al gezet op een contract in het voorjaar.

Van Empel, afgelopen week nog actief op het NK baanwielrennen, gaat 2022 waarschijnlijk aanvallen bij clubteam Global Cycling en hoopt op die manier nog een contract op minimaal continentaal niveau te versieren. Mocht een ploeg nog een plekje over hebben voor een aanvallende renner, dan is Van Empel een zeker te overwegen optie!

Onder de Radar | Speciale editie voor drie mannen die 2022 ingaan zonder contract

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws