Tom Dumoulin gaat in 2022 'vrijwel zeker' de Giro d'Italia rijden Wielrennen
Wielrennen

Tom Dumoulin gaat in 2022 'vrijwel zeker' de Giro d'Italia rijden

Tom Dumoulin gaat in 2022 'vrijwel zeker' de Giro d'Italia rijden

Als we de doorgaans betrouwbare Italiaanse kwaliteitskrant Corriere della Sera mogen geloven, staat Tom Dumoulin in 2022 'vrijwel zeker' aan de start van de Giro d'Italia. Dumoulin liet eerder al weten voor een klassement in een grote ronde te willen gaan.

Dumoulin bewaart warme herinneringen aan de Giro, die hij in 2017 wist te winnen. Het jaar nadien, in 2018 eindigde hij er als tweede. In 2019 viel hij in de Italiaanse ronde op zijn knie, de beruchte val die de slepende blessure veroorzaakte. Dat was, tot komend jaar dus, zijn laatste deelname in Italië.

De Limburger reed afgelopen jaar geen grote ronde door zijn tijdelijke terugtrekking van het wielrennen, maar liet eind 2021 al weten dat hij de motivatie had om in 2022 weer voor een klassement in één van de drie grote rondes te gaan. 'Ik wil gewoon weer eens een keer een grote ronde rijden. Mezelf daar volle bak zo goed mogelijk op voorbereiden. En dan kijken waar het schip strandt, zonder daar verwachtingen aan te hangen.'

Het parcours voor de komende Giro d'Italia zou Dumoulin in principe goed moeten passen. Er zijn twee tijdritten, op dag twee in Boedapest en de slotdag in Verona, opgenomen in het parcours, dat ook zes heuvelritten en zes zware bergritten bevat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws