Ondertussen in het peloton | Froome krijgt kritiek voor filmen ziedende afdaling met mobiel Wielrennen
Wielrennen

Ondertussen in het peloton | Froome krijgt kritiek voor filmen ziedende afdaling met mobiel

Ondertussen in het peloton | Froome krijgt kritiek voor filmen ziedende afdaling met mobiel

Dagelijks gebeurt er enorm veel in de wielerwereld en de informatiemachine stopt vrijwel nooit. Maar naast het grote en belangrijkste nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten of feitjes voorbij. Daarvoor heeft In de Leiderstrui ' Ondertussen in het peloton' gemaakt, zodat u ook de kleine nieuwtjes niet mist. Dit vullen we aan met leuke posts van social media. Sommige berichten komen met een flinke korrel zout.

Froome krijgt kritiek voor filmen afdaling met één hand aan het stuur

7 februari 2022 - In een tijd dat de veiligheid voor wielrenners een hot topic is door valpartijen van onder meer Egan Bernal, heeft Chris Froome geen beste beurt gemaakt. De Britse renner van Israel-Premier Tech zette een filmpje op social media waarbij hij een ziedende afdaling filmde met zijn mobiele telefoon, en dus maar één hand aan het stuur. Oordeel zelf na het zien van onderstaande beelden.

Nibali en Lutsenko stelen show in rap Astana Qazaqstan Team 

1 februari 2022 - Bij Astana Qazaqstan Team vertrokken na afgelopen seizoen veertien renners, met daarbij grote namen als Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe), Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech) en Alex Aranburu (Movistar Team). Daarvoor kregen ze met onder anderen Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) en Gianni Moscon (INEOS Grenadiers) ook een aantal sterke renners terug. De ambities zijn er wat dat betreft niet minder om geworden, zo laten ze via een uitgebreide rap op hun Twitterpagina weten. Hoofdrollen zijn er onder meer weggelegd voor Nibali, Alexey Lutsenko en ploegmanager Alexander Vinokourov.

Pidcock doet interview in het Nederlands

31 januari 2022 - Mooie beelden van na het WK veldrijden: Tom Pidcock die Sporza-journalist Maarten Vangramberen in het Nederlands te woord staat. De Brit kan een aardig woordje spreken, maar geeft aan dat het nog tegenvalt doordat er - vlak na de wedstrijd - te weinig bloed in zijn hoofd zit. Kijk en geniet!

Dumoulin en Bouwman op bezoek bij Urán

29 januari 2022 - Tom Dumoulin en Koen Bouwman zijn op hun fietsvakantie/trainingskamp in Colombia een goede bekende tegen het lijf gelopen. De Nederlandse wielrenners zijn op bezoek geweest bij Rigoberto Urán in Medellín, eveneens de stad van Pablo Escobar. Urán deelde een foto van de ontmoeting via zijn sociale media.

Ondertussen in het peloton | Froome krijgt kritiek voor filmen ziedende afdaling met mobiel

Felipe Orts leeft zich uit op trap Fayetteville

28 januari 2022 - Felipe Orts heeft bij zijn verkenning van het WK-rondje in Fayetteville laten zien dat hij over goede fietskunsten beschikt. De Spanjaard werkte de 38 treden-lange trap op het Noord-Amerikaanse parcours namelijk jumpend af.

Dumoulin en Bouwman zijn eraan begonnen in Colombia

26 januari 2022 - Tom Dumoulin en Koen Bouwman zijn neergestreken in Colombia. De twee renners van Jumbo-Visma planden - mede op advies van Annemiek van Vleuten - een reis naar Zuid-Amerika, waar ze zich gaan voorbereiden op het seizoen. Uiteraard vielen de gele shirts van Dumoulin en Bouwman op toen ze bezig waren aan een training en werden ze zodoende vastgelegd op de camera. Op de vraag hoe het gaat, antwoordt Dumoulin met een lach: 'Goed!'

Movistar komt met seizoen 3, maar niet op Netflix

24 januari 2022 - Goed en slecht nieuws voor de wielerliefhebbers. Spaanse media melden dat Movistar een derde seizoen van het populaire 'El Día Menos Pensado' heeft gemaakt. In deze serie wordt de ploeg ieder jaar op de voet gevolgd, vooral in grote rondes en de voorbereiding naar die wedstrijden. Zo zagen we al diverse ruzies, discussies en vreugde-uitbarstingen in de eerste twee seizoenen.

Dat brengt ons bij het slechte nieuws, want waar de eerste twee seizoenen van de Movistar-serie werden uitgezonden op Netflix, daar wordt melding gemaakt dat seizoen 3 alleen in Spanje te zien zal zijn. Op welk kanaal dit precies zal zijn, wordt donderdagmiddag bekend, als Movistar de ploegpresentatie organiseert.

Vrouwenploeg Canyon//SRAM Racing kiest voor opmerkelijk kleurrijk tenue

19 januari 2022 - Bijna alle ploegen hebben reeds hun tenue voor 2022 bekendgemaakt en woensdag kwam ook Canyon//SRAM Racing met haar tenue naar buiten, zo liet het zien op haar eigen site. Een heel vet en kleurrijk tenue, die ongetwijfeld gaat opvallen in het vrouwenpeloton. Onder anderen de Amerikaanse Chloe Dygert en de Poolse Katarzyna Niewiadoma verdedigen de kleuren van deze ploeg in 2022. Zij hebben voor dit seizoen versterking gekregen van de pas 18-jarige Nederlandse Maud Oudeman. Die kan met het huidige tenue niet meer onverwacht haar entree in het profpeloton maken. Oordeelt u zelf!

Fietsen Israel-Premier Tech gestolen

18 januari 2022 - Vervelend nieuws vanuit het trainingskamp van Israel-Premier Tech. De ploeg maakt via sociale media bekend dat er tijdens de stage in Girona, Spanje, zeventien van hun fietsen gestolen zijn. Het team is hard op zoek naar mensen die meer informatie hebben over waar hun fietsen gebleven zijn.

Het gebeurt vaker dat renners of ploegen van hun materiaal bestolen worden. Onlangs raakte ook Geraint Thomas ook al zijn tweewieler kwijt door diefstal. Tijdens het wereldkampioenschap baanwielrennen in Roubaix was de Italiaanse selectie de dupe.

UAE sponsort 'Pogi Team'

18 januari 2022 - UAE Team Emirates heeft de steun toegezegd aan het zogenoemde 'Pogi Team', waarbij Tadej Pogacar sterk betrokken is. Pogi Team is een Sloveens jeugdteam met verschillende leeftijdsklassen, dat tevens wedstrijden in het thuisland van Pogacar organiseert.

Met de sponsoring hoopt UAE Team Emirates dat Pogi Team op termijn een bron kan zijn voor nieuw talent. Pogacar zelf is in ieder geval blij met de ontwikkeling, zo valt te lezen bij Cyclingnews: 'Ik ben blij dat we meer en meer sponsors kunnen betrekken bij het team. Dat helpt de ploeg om door te groeien, zodat iedereen dezelfde kansen kan krijgen. We hebben inmiddels meer dan 150 renners, dus dat is een grote groep. We zijn blij met elke sponsor die aanhaakt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws