Update | Betsema geeft update na val: 'Bot was duidelijk zichtbaar, maar pees is onbeschadigd' Veldrijden
Veldrijden

Update | Betsema geeft update na val: 'Bot was duidelijk zichtbaar, maar pees is onbeschadigd'

Update | Betsema geeft update na val: 'Bot was duidelijk zichtbaar, maar pees is onbeschadigd'

(6 februari 2022) Denise Betsema is na afloop van de Krawatencross verzorgd aan haar hand. Volgens de ploeg heeft de Nederlandse renster verwondingen opgelopen aan haar vingers.

Het was geen geweldige dag voor Betsema in Lille. De coureur ging tijdens de wedstrijd onderuit en was vervolgens niet meer in staat om met de besten mee te strijden. Mogelijk had dat te maken met de verwondingen aan haar hand, waarvoor ze na afloop van de race verzorgd werd. H

Betsema finishte uiteindelijk als zevende in de cross, op ruime achterstand van de uiteindelijke winnares Lucinda Brand. Door deze uitslag lijkt Betsema geen aanspraak meer te kunnen maken op de eindzege in de X2O-trofee. Voorafgaand aan de cross had ze daar 21 seconden achterstand op Brand. Dat zijn nu bijna drie minuten.

Update - 7 februari 2022 (09.10 uur): 7 hechtingen voor Betsema

Denise Betsema heeft zondagavond via Instagram een update gegeven over haar medische toestand na haar val in Lille. 'Dit was niet de dag die ik in gedachten had, door een val in de hekken waarbij mijn vinger openlag. Het is een heel diepe wonde en mijn bot was duidelijk zichtbaar. Ik ben heel blij dat de pees onbeschadigd is. 7 hechtingen verder en klaar om weer te strijden voor de X2O-Trofee. Daarnaast wil ik het ziekenhuis van Turnhout bedanken voor de goede behandeling.'

10 claps
6 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws