Ondertussen in het peloton | Van der Poel, Eenkhoorn en een... Colombiaanse vlag Wielrennen
Wielrennen

Ondertussen in het peloton | Van der Poel, Eenkhoorn en een... Colombiaanse vlag

Ondertussen in het peloton | Van der Poel, Eenkhoorn en een... Colombiaanse vlag

Dagelijks gebeurt er enorm veel in de wielerwereld en de informatiemachine stopt vrijwel nooit. Maar naast het grote en belangrijkste nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten of feitjes voorbij. Daarvoor heeft In de Leiderstrui ' Ondertussen in het peloton' gemaakt, zodat u ook de kleine nieuwtjes niet mist. Dit vullen we aan met leuke posts van social media. Sommige berichten komen met een flinke korrel zout.

Lees meer Ondertussen in het peloton

Eenkhoorn en Van der Poel stelen de show op Fedaia

29 mei 2022 - Tegenwoordig wil iedereen wel een beeld schieten van Mathieu van der Poel in de bergen. Met wheelies en andere capriolen is de Nederlander vaak de smaakmaker, maar dit keer weet iemand anders snel de aandacht op zich te vestigen: Pascal Eenkhoorn. De renner van Jumbo-Visma nam tijdens de laatste etappe een Colombiaanse vlag mee van een supporter en reed er even mee verder. Van der Poel ziet het met een glimlach gebeuren.

Lees hieronder verder.

Daar bleef het overigens niet bij. Het duo Eenkhoorn-Van der Poel werd op dezelfde beklimming ook gepot, terwijl ze niemand minder dan Bauke Mollema omhoog hielpen. De renner van Trek-Segafredo had 'problemen met de benen', zo reageert hij lachend op sociale media.

Alternatieve Tourvoorbereiding Sagan

29 mei 2022 - Peter Sagan rijdt komende zomer naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste Tour de France in dienst van TotalEnergies. Momenteel bereidt de Slowaakse coureur zich in de Verenigde Staten voor op de wedstrijd, waar hij zal hopen een achtste groene trui mee naar huis te kunnen nemen.

Tijdens de trip maakt de voormalig wereldkampioen tijd vrij om een uitstapje naar het gravelracen te maken, zo meldt CyclingNews. Op de stroken in Kansas zal hij meedoen aan de inmiddels befaamde Unbound Gravel-race (voorheen bekend als Dirty Kanza). Daar waagt hij zijn kans in de wedstrijd over honderd mijl.

Van der Poel blijft fans vermaken, nu met wheelies

25 mei 2022 - Mathieu van der Poel blijft, ook in de bergen, de grote publiekstrekker in deze Giro d'Italia. De Nederlandse renner van Alpecin-Fenix doet dit in de zwaardere ritten door in het begin aan te vallen en vanuit de gruppetto met wheelies omhoog te rijden. Het Italiaanse publiek vermaakt zich kostelijk, zo zien we in onderstaande video.

Carthy is klaar met meerenner

24 mei 2022 - Ze zijn er in alle soorten en maten: meerenners in de koers. De een is soms nog irritanter dan de ander en dat kan zeker op je zenuwen werken als je een goede prestatie voor ogen hebt. Als dat dan ook nog eens op de Mortirolo is, snap je dat Hugh Carthy zich even liet gaan. Aan de kant ermee!

Van der Poel begaat culinaire doodzonde

23 mei 2022 - Heeft Mathieu van der Poel wederom een culinaire doodzonde begaan? Nadat hij eerder al toegaf een keer pasta met ketchup te hebben gegeten, miste hij zondag ananas op zijn pizza, zo liet hij via een gekscherende Tweet weten. Het gebruik van de vrucht op een pizza is vaak een fel betwist punt van discussie. Een traditioneel land als Italië zal Van der Poel dat mogelijk kwalijk nemen. Al kan de Nederlander nog maar moeilijk stuk in het land van de Laars. Het media-team van de Giro haakte daar daags daarna slim op in: zij lieten weten een pizza met ananas te gaan eten als Van der Poel nog een rit wint in de Giro.

Van der Poel vermaakt met wheelie

22 mei 2022 - De heuvelrit van zaterdag was niet aan Mathieu van der Poel besteed, maar desondanks wist de Nederlander ergens wat verder achteraan de koers nog steeds de toeschouwers te vermaken. Voor het oog van het publiek toonde de ex-rozetruidrager zijn behendigheid op de fiets met een heuse wheelie.

Huilen met de pet op voor sprinters in Giro

22 mei 2022 - We zijn bijna aanbeland in de slotweek van de Giro d'Italia, dus worden de kansen voor sprinters schaarser en schaarser. Dat zorgt natuurlijk voor niet al te blije gezichtjes bij de rappe mannen, zelfs niet wanneer ze al een knappe ritoverwinning hebben weten te boeken deze ronde. Kijk maar hoe dat bij Alberto Dainese gaat!

Giro-organisatie adoreert Van der Poel

21 mei 2022 - Niet alleen in Nederland en België zijn ze fan van Mathieu van der Poel, ook in Italië. Het officiële Twitter-account van de organisatie plaatste een filmpje van een druk poserende Van der Poel met fans op haar pagina, met als tekst. 'Er zijn vele manier om een kampioen te zijn. Dit is er één van.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws