Démare in zevende hemel met 'buitengewone' prestate, ploeg schouder aan schouder op Fedaia Wielrennen
Wielrennen

Démare in zevende hemel met 'buitengewone' prestate, ploeg schouder aan schouder op Fedaia

Démare in zevende hemel met 'buitengewone' prestate, ploeg schouder aan schouder op Fedaia

Arnaud Démare is dé sprintkampioen van deze Giro d'Italia. Met drie etappezeges op zak moest de Fransman 'alleen' nog maar de bergen zien te overleven om zijn paarse leiderstrui naar Verona te brengen. Bij die missie kreeg hij volop steun van zijn ploeggenoten, wat mooie beelden opleverde.

In de voorlaatste etappe van de Italiaanse rittenkoers kwam Démare uiteindelijk op 41 minuten van ritwinnaar Alessandro Covi over de streep. De Passo Fedaia was de laatste grote hindernis voor de paarsetruidrager, maar die zorgde er niet voor dat hij in het gedrang kwam met de tijdlimiet. Daar zorgden zijn ploeggenoten wel voor: in dezelfde groep kwamen nóg vijf van zijn ploeggenoten over de finish. Tobias Ludvigsson reed er net iets voor, terwijl alleen Atilla Valter niet had hoeven te wachten.

Démare in zevende hemel met prestatie

'We finishten samen', klinkt het ontzettend opgetogen bij Démare via de officiële kanalen van Groupama-FDJ. 'We kunnen er nu van gaan genieten, want we gaan Verona zien. Mijn vrouw en ouders waren naar de voorlaatste klim gekomen om te kijken, terwijl het uitzicht in de Dolomieten erg mooi was. Iedere keer dat we hier komen, zijn we verrast.'

Démare is naar eigen zeggen blijer dan ooit in de Giro: 'Ik heb me vaker goed gevoeld in deze wedstrijd, maar om ook nog drie keer te winnen is buitengewoon. We zitten nota bene in een grote ronde, waar iedereen heel hard voor gewerkt heeft. Dat we dat voor elkaar gekregen hebben, is echt iets heel geweldigs.'

Beelden: Groupama-FDJ wint als team het paars

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws