Onley en dsm-firmenich PostNL mogen aan de bak na Willunga-coup: 'Ben heel dankbaar naar de ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Onley en dsm-firmenich PostNL mogen aan de bak na Willunga-coup: 'Ben heel dankbaar naar de ploeg'

Onley en dsm-firmenich PostNL mogen aan de bak na Willunga-coup: 'Ben heel dankbaar naar de ploeg'

De Nederlandse staf bij dsm-firmenich PostNL zal zaterdag op een lekkere manier wakker worden. Hun renner Oscar Onley wist namelijk de welgekende Willunga Hill-rit in de Tour Down Under te winnen, waardoor de Schot momenteel ook in een goede positie staat om het eindklassement van de WorldTour-koers op zijn naam te schrijven.

Onley hield zijn hoofd op Willunga Hill knap koel en zorgde er tot de laatste honderden meters voor dat andere coureurs, zoals Chris Harper en Simon Yates, het werk opknapten. Uiteindelijk pareerde hij een aanval van Julian Alaphilippe, om vervolgens de nieuwe leider Stephen Williams en Jhonatan Narváez achter zich te laten op de laatste hellende meters van de Australische heuvel.

De 20-jarige coureur klopte dus een grote ronde-winnaar als Yates en tweevoudig wereldkampioen Alaphilippe. 'Het is ongelofelijk. Ik wist dat ik in goede vorm verkeerde richting deze wedstrijd en wilde graag ook wat uitrichten in één van deze ritten, maar tegen deze gasten was ik er niet direct zeker van. Ik ben heel dankbaar naar iedereen die me richting deze koers heeft geholpen', vertelde een dolgelukkige Onley in het flashinterview.

Onley en dsm-firmenich PostNL moeten nog één dag aan de bak

Williams en Onley staan in dezelfde tijd op het moment. 'Ik heb dus nog veel werk te doen, maar met goede ploeggenoten gaan we daar alles aan doen. Chris Hamilton kwam net naar me toe en zei: you did it. Hij heeft me de afgelopen dagen kalm gehouden in de spurtersritten, met de ploeg hebben ze er echt in geïnvesteerd dat ik geen tijd zou verliezen', sprak hij zijn dank uit naar zijn teamgenoten van dsm-firmenich PostNL.

De naam van Onley staat nu in een rijtje met onder meer Alejandro Valverde, Alberto Contador en Richie Porte. 'Het is een iconische klim. Dat mijn naam nu bij de winnaars staat, voelt heel speciaal.' Zondag kan hij ook het eindklassement dus winnen, maar dan moet hij eerst de listige rit richting Mount Lofty beter zien te overleven dan Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws