Strijd om de Commonwealth-landen: Welshman Williams en Schot Onley in dezelfde tijd richting slotrit TDU Wielrennen
Wielrennen

Strijd om de Commonwealth-landen: Welshman Williams en Schot Onley in dezelfde tijd richting slotrit TDU

Strijd om de Commonwealth-landen: Welshman Williams en Schot Onley in dezelfde tijd richting slotrit TDU

De zaterdagetappe in de Tour Down Under viel allesbehalve tegen. De Schot Oscar Onley wist namens dsm-firmenich PostNL de etappe richting Willunga Hill op zijn naam te schrijven, voor Welshman Stephen Williams van Israel-Premier Tech. Die laatste gaat wel als leider richting de slotrit naar Mount Lofty.

'Het ging zoals verwacht', concludeerde Williams na afloop van de rit. 'Ik voelde op vijfhonderd meter van de meet dat ik goede benen had en zat op dat moment nog altijd in goede positie, maar misschien onderschatte ik nog wat hoe ver het eigenlijk was vanaf de laatste bocht tot aan de finish. Idealiter was ik daar als laatste ingedoken, om het dan vol te houden. Maar alle credits naar Oscar, hij heeft het geweldig gedaan.'

Williams dankt Israel-Premier Tech-ploeggenoten

Dat hij als man uit Wales wist te strijden met iemand uit Schotland, vond Williams wel geinig. 'De battle onder de Commonwealth-landen', vertelde hij met een glimlach. 'Het was gewoon een zware dag, en ik ben blij met mijn prestatie en uiteindelijk ook het resultaat. Het is jammer dat Corbin Strong de koers moest verlaten nadat hij het wat moeilijk had de afgelopen dagen, hij is een renner die zich hier ook zeker had kunnen tonen. Desondanks hebben we alles gegeven en een mooi resultaat uit het vuur gesleept', richtte hij zich tot zijn ploeggenoten van Israel-Premier Tech.

'Simon Clarke is ontzettend belangrijk, vooral in zo'n finale als deze. Dat iemand met zijn ervaring mij aan de voet van de laatste klim afzet, voelt als een privilege', aldus Williams, die die kwaliteiten van Clarke ook zondag nodig zal hebben. Dan staat namelijk de listige slotrit naar Mount Lofty op de rol, waarin Williams zijn kleine voorsprong op Onley moet verdedigen. Beide heren gaan in dezelfde tijd de laatste etappe van de Tour Down Under in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws