Ook Mozzato verlaat zinkende B&B-schip: rappe Italiaan trekt naar Arkéa Samsic Wielrennen
Wielrennen

Ook Mozzato verlaat zinkende B&B-schip: rappe Italiaan trekt naar Arkéa Samsic

Ook Mozzato verlaat zinkende B&B-schip: rappe Italiaan trekt naar Arkéa Samsic

Luca Mozzato heeft eieren voor zijn geld gekozen na het debacle bij B&B Hotels. De sterke Italiaanse sprinter wordt de dertigste coureur bij Arkéa Samsic, zo maakt die ploeg maandag bekend.

'bij Arkéa-Samsic betekent een geweldige kans voor mij, gezien de situatie waarin ik me de afgelopen dagen bevond', laat Mozzato weten. 'Ik ben ook blij om in Frankrijk te blijven, om de Bretonse kleuren te blijven dragen binnen een nog sterkere ploeg, die in 2023 zal toetreden tot de UCI WorldTour. Arkéa Samsic is een structuur die al jaren verankerd is in het profpeloton.'

'Ik voel me goed in Frankrijk. Ik spreek de taal, ik hou van de races op de kalender. Ik heb het gevoel dat ik heel snel ga passen. Zoals elke renner heb ik het doel en de wens om te winnen, maar ik kan mij ook ten dienste stellen van de ploeg.'

Algemeen directeur Emmanuel Húbert is ook tevreden. 'Luca is een grote belofte. Hij is pas 24 jaar, maar staat al 66e op de wereldranglijst. We hopen dat hij namens ons zijn eerste profzege kan behalen', stelt de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws