Update | 'Renners B&B mogen andere ploeg zoeken, Pineau hoopt op doorstart' Wielrennen
Wielrennen

Update | 'Renners B&B mogen andere ploeg zoeken, Pineau hoopt op doorstart'

Update | 'Renners B&B mogen andere ploeg zoeken, Pineau hoopt op doorstart'

(1 december 2022) Het verhaal van Jerome Pineau, B&B Hotels en het ambitieuze project voor 2023 duurt voorlopig voort, weliswaar in mindere vorm. De Franse ploeg had woensdag een deadline, maar heeft enkele dagen extra speling gekregen van de autoriteiten om alles rond te krijgen.

De UCI en andere officiële instanties hebben Pineau en co de tijd gegeven om het hele dossier af te ronden, zodat hij de aanvraag voor een ProTeam-licentie later nog in kan dienen. Dit zou volgens L'Equipe aanstaande maandag of dinsdag rond moeten komen, weliswaar met veel minder ambitieuze plannen dan oorspronkelijk gepland. De Franse sportkrant meldt dat Mark Cavendish nog onderdeel zou zijn van de plannen, terwijl Ramon Sinkeldam eieren voor zijn geld zou hebben gekozen. Volgens Het Nieuwsblad trekt hij volgende week met Alpecin-Deceuninck mee naar Spanje op trainingskamp, al is er nog niets geformaliseerd.

Luxebedrijf van LVMH-tak zou weggelopen zijn bij ploeg van Pineau

Blijft de vraag over welke sponsor wél aan boord stapt bij het project van Pineau. De afgelopen maanden deden namen als de stad Parijs, Carrefour, Amazon France, L’Oréal en Engie de ronde, maar nu wordt gemeld dat de problemen begonnen zijn na de terugtrekking van een tak van de LVMH-groep, oftewel Louis Vuitton Moët Hennessy. Dit is één van de meest waardevolle Franse bedrijven met onder meer merken als Dior, Kenzo, Givenchy, Hublot en Tag Heuer als onderdeel.

Door het wegvallen van deze geldschieter staat B&B Hotels vermoedelijk garant voor extra geld. Dit geldt volgens L'Equipe ook voor andere bedrijven die al enkele jaren partner zijn van Pineau en de zijnen. Ook de nog onder contract staande renners blijven voorlopig solidair aan hun baas, die de laatste weken alles in het werk stelt om zijn ideeën alsnog door te laten gaan. Hij wil ook nog altijd een vrouwenploeg oprichten, waar Audrey Cordon-Ragot hét gezicht van zou moeten worden.

Update - 2 december 2022 (19.40 uur): 'Renners B&B vrij om andere ploeg te zoeken'

Het ziet er alsmaar slechter uit voor B&B Hotels-KTM. Volgens de Franse krant Le Télégramme heeft ploegbaas Jérôme Pineau zijn renners vrijdag tijdens een videovergadering verteld dat ze naar andere opties mogen kijken. Bronnen van Le Télégramme stellen dat het doek voor B&B nog niet definitief is gevallen. Zo hoopt Pineau een doorstart van zijn ploeg te bewerkstelligen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws