Oomen lijkt in puike vorm voor Giro: 'Kei jammer dat ik twintig meter achter de besten boven kom' Wielrennen
Wielrennen

Oomen lijkt in puike vorm voor Giro: 'Kei jammer dat ik twintig meter achter de besten boven kom'

Oomen lijkt in puike vorm voor Giro: 'Kei jammer dat ik twintig meter achter de besten boven kom'

Sam Oomen lijkt de juiste vorm te pakken te hebben om er in de Giro d'Italia iets moois van te maken. De Nederlander van Jumbo-Visma reed zondag in Luik-Bastenaken-Luik volledig in dienst van Wout van Aert, maar het had weinig gescheeld of hij had zelf finale gereden.

'Ik heb geprobeerd dat gat naar Remco (Evenepoel, red.) wat kleiner te krijgen, maar dat lukte niet echt. Daarnaast is het jammer dat ik bovenop de Roche-aux Faucons echt twintig of dertig meter achter die groep van twaalf achtervolgers zit. Het was wel heel mooi geweest als ik daar bij had gezeten. Ik val er echt nét achter, wat echt kei jammer is, want ik vind dit één van de mooiste wedstrijden van het jaar', zo vertelt Oomen bij de NOS over zijn finale in La Doyenne.

'Een 7,7, ik mag niet klagen', vervolgt hij over de vorm van de dag en zijn prestatie in de koers. 'Ik kom net van hoogte en als ik die Côte de la Roche-aux Faucons wel net met de beste mannen over kom, sta ik hier met een 9,7. Het was ruim voldoende.' Oomen werd uiteindelijk 32e, in het eerste pelotonnetje achter de achtervolgende groep met Van Aert.

Oomen kwam met schrik vrij bij valpartij

Oomen zat uiteindelijk in de finale waar hij moest zitten voor Van Aert, ook al had hij veel last van de crash op zestig kilometer van de streep. 'Wat ik ervan heb meegekregen? Veel! Je weet dat het wegdek in de afdaling van de Rosier slecht is en dat het in de afdaling naar de Redoute altijd chaos is, dus het was zo'n valpartij waar je op voorhand niet te veel over na moet denken. Het gebeurde helaas wel en ik zat er achter. Ik heb mezelf erdoorheen geslalomd en dat duurde vrij lang. Ik heb zeker vier of vijf seconden gedacht van "hier ga ik, hier ga ik", maar ik kwam erdoor. Dat is een beetje geluk en misschien een klein schouderklopje voor mezelf.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws