Oomen wil schitteren namens Jumbo-Visma: 'Ik heb er de kwaliteiten voor' Wielrennen
Wielrennen

Oomen wil schitteren namens Jumbo-Visma: 'Ik heb er de kwaliteiten voor'

Oomen wil schitteren namens Jumbo-Visma: 'Ik heb er de kwaliteiten voor'

Sam Oomen was deze winter de grootste inkomende transfer voor Jumbo-Visma. De Tilburger kende de meest recente jaren veel pech, maar hoopt dit in 2021 achter zich te laten. 'Ik ben ervan overtuigd dat ik de kwaliteit heb om een grote rol te spelen.'

Oomen zal komend jaar nog niet te zien zijn in de Giro of Tour, maar zijn opwachting maken in de Vuelta. Daar trekt hij samen met onder meer Steven Kruijswijk, Sepp Kuss en Jonas Vingegaard heen. In het voorjaar mag hij ook een mooi programma afwerken, met onder meer Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland en de Waalse klassiekers.

De klimmer geeft aan de pech achter de rug te hebben. De laatste twee jaar sukkelde Oomen met wat blessures, waardoor zijn talent er nooit volledig uitkwam. 'Ik hoop dat ik dat achter me kan laten en mijn potentieel kan gaan benutten. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om de komende jaren een grote rol te spelen bij deze ploeg', besluit de strijdvaardige Oomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws