Oostenrijkse politie komt met details na fatale crash Drege: willekeurige voorbijganger trof gevallen renner aan Wielrennen
Wielrennen

Oostenrijkse politie komt met details na fatale crash Drege: willekeurige voorbijganger trof gevallen renner aan

Oostenrijkse politie komt met details na fatale crash Drege: willekeurige voorbijganger trof gevallen renner aan

Zaterdag ging er met het overlijden van de Noorse wielrenner André Drege (25) een schok door de wielerwereld. De coureur van Coop-Repsol viel in de afdaling van de Grossglockner tijdens de Ronde van Oostenrijk en overleed aan zijn verwondingen. De politie probeert de precieze oorzaak te achterhalen.

De organisatie van de Ronde van Oostenrijk kwam met het trieste bericht naar buiten op zaterdag. 'Andre is in de afdaling gevallen en liep daarbij serieuze verwondingen op, die hem uiteindelijk fataal zijn geworden. Als organisatie zijn we aangeslagen door deze gebeurtenis en onze gedachten zijn bij de familie, vrienden en alle geliefden van André.'

Later kwam ook Dreges ploeg Coop-Repsol met een statement. 'We zijn kapot van het nieuws over het tragische overlijden van André. Onze gedachten en gebeden zijn bij André’s familie en dierbaren in deze ongelooflijk moeilijke tijd. De familie van André heeft om privacy gevraagd terwijl ze rouwen om het verlies, en we vragen vriendelijk dat hun wensen worden gerespecteerd', aldus de Noorse formatie.

Op zondagochtend werd bekend dat de slotrit van de koers geneutraliseerd afgewerkt zou worden, wat een uitgesproken wens was van de vader van Drege.

Getuige van fatale val Drege: 'Valpartij die niemand zijn fout was'

Eén man zag de valpartij van Drege voor zijn ogen gebeuren: de Sloveen Jaka Primozic zat in het wiel van Drege. 'Als de enige getuige kan ik niet woorden omschrijven hoe aangeslagen ik ben', gaf hij aan op Instagram.

'Dit had nooit mogen gebeuren. Een valpartij die niemand zijn fout was. Ik zou er alles voor over hebben om iets te kunnen veranderen, zodat het nooit zou gebeurd zijn. Mijn gedachten zijn bij de familie en het team van Drege. Rust in vrede en dat de wielerhemel lief voor je mag zijn.'

De dodelijke valpartij van Drege raakte de Sloveen diep. 'Ik kan niet zeggen dat ik je gekend heb. Maar we deelden dezelfde passie. Ik zal verder doen... met jou voor altijd in mijn hart', sloot Primozic zijn emotionele bericht op social media af.

Primozic heeft bij de politie ook verklaard wat hij gezien heeft, aldus VG. Zo zag hij een probleem met het achterwiel van Drege, waarna de band van dat wiel - waarschijnlijk tubeless - klapte terwijl de Noor met een snelheid van tussen de tachtig en honderd kilometer afdaalde. Een willekeurige voorbijganger trof de gevallen wielrenner uiteindelijk aan en bracht de politie op de hoogte van het ongeval, maar de hulp van onder meer een traumahelikopter kwam voor Drege uiteindelijk te laat.

Oostenrijkse politie komt met details na fatale crash Drege: willekeurige voorbijganger trof gevallen renner aan
23 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws