Noorse wielrenner Andre Drege (25) overleden na val in afdaling Ronde van Oostenrijk Wielrennen
Wielrennen

Noorse wielrenner Andre Drege (25) overleden na val in afdaling Ronde van Oostenrijk

Noorse wielrenner Andre Drege (25) overleden na val in afdaling Ronde van Oostenrijk

Tragisch nieuws uit de Ronde van Oostenrijk. In de door Filippo Ganna gewonnen vierde etappe is de Noorse wielrenner Andre Drege overleden na een val in de afdaling van de Grossglockner. Drege, die voor Coop-Repsol reed, is 25 jaar oud geworden.

Drege is volgens de organisatie in de afdaling van de Grossglockner-klim naar Heiligenblut gevallen en aan zijn verwondingen overleden. Wat er precies voorgevallen is, wordt nog onderzocht. Drege zat in in ieder geval in de kopgroep van de dag en kwam in de afzink ten val.

De Noor stond te boek als een laatbloeier en zou voor volgend jaar een contract hebben getekend bij WorldTour-ploeg Jayco AUla. Hij won dit jaar nog meerdere wedstrijden op lager niveau.

Nadat de ernst van de situatie rondom Drege doordrong, werd de huldiging van Ganna in Oostenrijk afgelast. Het is nog niet duidelijk of de slotetappe op zondag doorgaat.

De ploeg van Drege bracht zaterdagavond een statement naar buiten: 'We zijn kapot van het nieuws over het tragische overlijden van André Drege. Onze gedachten en gebeden zijn bij André’s familie en dierbaren in deze ongelooflijk moeilijke tijd. De familie van André heeft om privacy gevraagd terwijl ze rouwen om het verlies, en we vragen vriendelijk dat hun wensen worden gerespecteerd.'

Via deze weg willen we de familie van Drege, al zijn vrienden en iedereen die hem lief heeft heel veel sterkte toewensen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws