Opleidingsploeg Jumbo-Visma neemt afscheid van naar Lidl-Trek vertrekkende Axandre van Petegem Wielrennen
Wielrennen

Opleidingsploeg Jumbo-Visma neemt afscheid van naar Lidl-Trek vertrekkende Axandre van Petegem

Opleidingsploeg Jumbo-Visma neemt afscheid van naar Lidl-Trek vertrekkende Axandre van Petegem

Het Jumbo-Visma Development Team heeft via social media afscheid genomen van de 21-jarige Belg Axandre van Petegem, die naar twee jaar voor de Nederlandse ploeg naar de nieuw te vormen opleidingsformatie van Lidl-Trek gaat.

'Gedurende mijn jaren bij de ploeg heb ik veel geleerd over training, voeding en tactiek', stelt Van Petegem via de sociale kanalen van de formatie. 'Dat ik het team nu verlaat, zorgt voor mixed feelings. Ik heb er namelijk geruime tijd uitgelegen door een blessure. Twee heupoperaties hebben me bijna een jaar van de fiets gehouden, maar ik heb wel genoten van mijn tijd bij de ploeg. De lessen die ik hier heb geleerd, neem ik de rest van mijn loopbaan mee.'

Van Petegem komt volgend seizoen uit voor de opleidingsploeg van Lidl-Trek, waar hij één van de veertien renners wordt die namens ploegleiders Markel Irizar en Sebastian Andersen gaan koersen. Daarbij zitten ook Matteo Milan (broer van Jonathan), Tim Torn Teutenberg (neefje van Ina-Yoko), Cameron Rogers (neefje van Michael) en Martin Pedersen (broer van Mads), nog meer bekende namen uit de wielerwereld.

Jumbo-Visma Development Team ziet zeven renners vertrekken

De Belg is overigens niet de enige vertrekker bij de beloftenformatie van Jumbo-Visma, wat gezien de opmaak van de ploeg uiteraard logisch is. Zes renners worden prof: Per Strand Hagenes, Loe van Belle en Johannes Staune-Mittet komen volgend seizoen uit voor de professionele tak van de Nederlandse formatie, terwijl Lars Boven (Alpecin-Deceuninck) en Archie Ryan (EF Education-EasyPost) bij een andere WorldTour-ploeg zijn uitgekomen. Owen Geleijn maakt dan weer de overstap naar TDT-Unibet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws