Opleidingsploeg Visma | Lease a Bike trekt opnieuw twee toptalenten aan: ditmaal een Brit en een Noor Wielrennen
Wielrennen

Opleidingsploeg Visma | Lease a Bike trekt opnieuw twee toptalenten aan: ditmaal een Brit en een Noor

Opleidingsploeg Visma | Lease a Bike trekt opnieuw twee toptalenten aan: ditmaal een Brit en een Noor

Eerder deze week kondigde Visma | Lease a Bike al aan dat de junioren Ian Kings en Matisse Van Kerckhove werden toegevoegd aan de opleidingsploeg, ook wel bekend als het Development Team. Beide heren werden voor twee jaar vastgelegd. In een nieuw verschenen persbericht van de killer bees is andermaal bekendgemaakt dat twee coureurs de overstap zullen maken naar de opleidingsploeg.

Het gaat om William Smith en Mikal Grimstad Uglehus. Eerstgenoemde komt over van Trinity Cycling, laatstgenoemde van de opleidingsbrigade van Uno-X. De twee belofterenners hebben een contract getekend tot en met eind 2026. 'We volgen ze allebei al langer en hebben hun ontwikkeling na hun overstap naar de beloften nauwgezet in de gaten gehouden', duidde hoofd opleiding Robbert de Groot.

Smith als klimmer, Uglehus als allrounder

'Smith is een goede klimmer met veel groeipotentieel. Hij is een typisch voorbeeld van een renner die wat meer tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen, maar we hebben er vertrouwen in dat we hem de komende twee jaar naar een hoger niveau kunnen begeleiden', ging De Groot verder over de 20-jarige Brit. Uglehus wordt dan weer gezien als enorm allround. 'Samen met hem gaan we aan de slag op alle facetten die wij belangrijk vinden in de sport: training, voeding, tactiek en coaching. We zijn heel benieuwd naar de samenwerking met Smith en Uglehus', concludeerde De Groot.

Ook de aangetrokken renners zelf kwamen nog even aan het woord in het communiqué. 'In mijn ogen is dit het beste opleidingsteam van het peloton', aldus een lovende Smith. 'Het is goed voor mijn ontwikkeling om nog langer in de beloftencategorie te blijven. De afgelopen twee jaar waren heel leerrijk, maar bij dit team krijg ik ook de kans om al in profkoersen uit te komen en samen met de WorldTour-renners te rijden.' Dat beaamt ook Uglehus: 'Ik heb misschien nog niet de grootste resultaten geboekt, maar op basis van de data denkt de ploeg dat die resultaten er wel in zitten. Alles is professioneel geregeld hier. En de ploeg heeft een bewezen ervaring in het begeleiden van renners naar een hoger niveau: zelden zie je een renner slechter worden bij Team Visma | Lease a Bike.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws