Opnieuw een WK naar Vlaanderen? 'Zal niet nog eens twintig jaar duren' Wielrennen
Wielrennen

Opnieuw een WK naar Vlaanderen? 'Zal niet nog eens twintig jaar duren'

Opnieuw een WK naar Vlaanderen? 'Zal niet nog eens twintig jaar duren'

Veel wielerliefhebbers zijn het erover eens: het WK in Vlaanderen was er één om de vingers bij af te likken. Ook Tomas Van den Spiegel, organisator van het evenement, is meer dan tevreden. Hij denkt dat het niet lang zal duren tot het WK weer terugkeert in België.

'Het wereldkampioenschap in Leuven was het mooiste dat ik in járen zag', zo kopt wielerjournalist Thijs Zonneveld in zijn column in verschillende media, waaronder Het Laatste Nieuws. Hij genoot van de koers, het parcours en de ambiance rond de wedstrijden. De woorden van de columnist zijn lovend, maar staan niet op zichzelf. Ook op sociale media gonzen positieve geluiden. Van den Spiegel bevestigt deze in een interview met hetzelfde Het Laatste Nieuws.

'Zal niet nog eens twintig jaar duren voor het WK in België terugkeert'

'Het belang van dit WK is dat we als regio en land getoond hebben dat we evenementen met deze grandeur perfect kunnen organiseren', vertelt de organisator. 'Internationaal kijken ze nu naar ons als die wielergekke natie, maar onthouden ze ook de kwaliteit van de organisatie. Ik weet zeker dat het niet nog eens twintig jaar zal duren voor het WK terugkeert naar België. Dat gaat sneller gebeuren. Wij zijn zeker vragende partij, we stellen ons met veel liefde kandidaat.'

Toch zullen de fans er nog een aantal jaar op moeten wachten. De gaststeden voor de komende jaren liggen namelijk al grotendeels vast. In 2022 trekt het wielerpeloton naar het Australische Wollongong. Voor Zonneveld reden tot lichte teleurstelling: 'Ik weet het, ik weet het, wielrennen is van iedereen. Maar ik vind het nu al jammer dat het WK volgend jaar niet weer in België is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws