Opvallend: Kiest Bauke Mollema voor het eerst sinds 2008 weer eens voor een Vlaamse voorjaarsklassieker? Wielrennen
Wielrennen

Opvallend: Kiest Bauke Mollema voor het eerst sinds 2008 weer eens voor een Vlaamse voorjaarsklassieker?

Opvallend: Kiest Bauke Mollema voor het eerst sinds 2008 weer eens voor een Vlaamse voorjaarsklassieker?

Bauke Mollema lijkt te gaan dokkeren over de kasseien van Kuurne-Brussel-Kuurne! De 36-jarige Nederlander van Trek-Segafredo staat op de voorlopige startlijst van de klassieker, die op 26 februari verreden wordt.

De laatste keer dat we Mollema terugzagen in een echte Vlaamse voorjaarsklassieker was in 2008. Hij reed dat jaar Nokere Koerse en werd 25e. Nu is Nokere Koerse geen grote kasseienklassieker, dus is de aanwezigheid van Mollema in Kuurne-Brussel-Kuurne echt wel een bijzondere aangelegenheid. Tijdens een uitgebreid interview in Calpe in december wist hij nog niet precies wat zijn programma zou worden.

Op dit moment staan naast Mollema ook Jasper Stuyven, Filippo Baroncini, Alex Kirsch, Jacopo Mosca, Toms Skujins en Otto Vergaerde erop voor de eendagskoers, die één dag na Omloop Het Nieuwsblad wordt verreden. Bij de reserves vinden we met Daan Hoole één Nederlander. Ook Edward Theuns en Mathias Vacek moeten voor 26 februari stand-by staan.

Op de voorlopige startlijst staat nog een heleboel ander schoon volk. Bij Soudal-Quick Step staan titelverdediger Fabio Jakobsen en Kasper Asgreen erop, Jumbo-Visma stuurt Dylan van Baarle en Christophe Laporte en ook Matej Mohoric (Bahrain), Taco van der Hoorn (Intermarché), Jasper Philipsen (Alpecin), Arnaud De Lie (Lotto), Tim Wellens (UAE) en Peter Sagan (TotalEnergies) worden in principe verwacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws