Overlijden koningin Elizabeth leidt tot einde Tour of Britain, minuut stilte in Vuelta a España Wielrennen
Wielrennen

Overlijden koningin Elizabeth leidt tot einde Tour of Britain, minuut stilte in Vuelta a España

Overlijden koningin Elizabeth leidt tot einde Tour of Britain, minuut stilte in Vuelta a España

De Tour of Britain stopt ermee na vijf etappes. De Britse rittenkoers kan niet verder worden georganiseerd na het overlijden van koningin Elizabeth op donderdag. In de Vuelta a España wordt stilgestaan bij de dood van de koningin.

De Tour of Britain was al ver gevorderd. Gonzalo Serrano van Movistar had na vijf dagen de leiderstrui in handen, slechts drie seconden voor thuisrijder Tom Pidcock. Omdat de politie in de laatste drie dagen van de ronde nodig is rond het overlijden van de koningin, ziet de organisatie geen andere optie dan de wedstrijd te staken.

Serrano is door het plotse einde aangewezen als eindwinnaar, Pidcock moet zich tevreden stellen met plek twee en de puntentrui. Mathijs Paasschens gaat met de bergtrui naar huis en Matthews Teggart wint het tussensprintklassement, zo laat de organisatie weten in een persbericht.

Vuelta organiseert minuut stilte

De Vuelta a España gaat wel gewoon door, al wordt er vrijdag voor de negentiende etappe stilgestaan bij het droevige nieuws uit Groot-Brittannië. Als Britse ploeg krijgt INEOS Grenadiers de kans om vooraan te staan bij het eerbetoon aan de koningin. Ook andere Britse renners zullen op de eerste rij staan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws