Valverde wil wel, maar mag niet naar WK van Movistar: 'Een beetje jammer' Wielrennen
Wielrennen

Valverde wil wel, maar mag niet naar WK van Movistar: 'Een beetje jammer'

Valverde wil wel, maar mag niet naar WK van Movistar: 'Een beetje jammer'

Alejandro Valverde houdt het na twintig seizoenen in het profpeloton voor gezien. De 42-jarige Spanjaard is bezig met zijn laatste Ronde van Spanje, maar mag van zijn ploeg Movistar niet naar het WK in Wollongong.

Valverde kan tijdens de Vuelta rekenen op veel steunbetuigingen van het publiek. 'El Imbatido' geniet van de mensen langs de kant die hem een warm hart toedragen. 'Het is geweldig, en het maakt me blij dat mensen mij zo waarderen. Het betekent dat mensen net zoveel van mijn carrière hebben genoten als ikzelf', zegt Valverde tegenover AS. Valverde heeft als belangrijkste taak het klassement van kopman Enric Mas. 'Het gaat op dit moment goed, zowel voor mij als voor het team. We werken goed samen.'

Terugkijkend op zijn carrière heeft Valverde nergens spijt van. 'Ik zou niets veranderen. Als ik realistisch ben, heb ik alles bereikt wat ik kon. Uiteraard ben ik altijd ambitieus geweest, maar ik heb eigenlijk meer bereikt dan ik ooit heb kunnen hopen. Ik heb er van genoten', aldus Valverde. De vedette won in zijn carrière onder meer vier keer Luik-Bastenaken-Luik, vijf keer de Waalse Pijl, zeventien ritten in grote rondes, de Ronde van Spanje in 2009 en het Wereldkampioenschap in 2018.

Valverde had graag nog een WK gereden

Ondanks dat hij graag zou vertrekken richting Wollongong voor het WK Wielrennen later deze maand, krijgt Valverde geen toestemming van zijn ploeg. 'Als ik eerlijk ben, is het wel een beetje jammer. Het is altijd een race geweest die belangrijk voor me is. Ik heb een keer gewonnen, en zeven medailles in totaal. De overwinning in Innsbruck in 2018 is mijn favoriete overwinning, die was heel bijzonder. Maar uiteindelijk ben ik er zeker van dat de nationale wielerbond (RFEC) goede renners zal vinden die het goed zullen doen.'

Team Movistar vecht tegen degradatie, en laat Valverde daarom niet naar Australië reizen. Volgens de Spanjaard is de ploeg hoe dan ook WorldTour-waardig. 'Ik zeg je, dit team is van World Tour-niveau, of het nu wel of niet in die categorie rijdt. Als alles goed gaat, zal Movistar volgend jaar gewoon op het hoogste niveau rijden', besluit Valverde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws