Parcours Olympische Spelen Parijs bekendgemaakt, Van der Poel glundert: 'Net een Vlaamse klassieker' Wielrennen
Wielrennen

Parcours Olympische Spelen Parijs bekendgemaakt, Van der Poel glundert: 'Net een Vlaamse klassieker'

Parcours Olympische Spelen Parijs bekendgemaakt, Van der Poel glundert: 'Net een Vlaamse klassieker'

Het parcours van de wegrit op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 is officieel bekendgemaakt. Voor de mannen (zaterdag 3 augustus 2024) is een parcours van 273 kilometer uitgetekend, met in totaal 2.800 hoogtemeters. De vrouwen rijden op zondag 4 augustus 2024 158 kilometer, waarbij er zo'n 1.800 hoogtemeters overwonnen moeten worden.

Op het lokale circuit in en rondom de Franse hoofdstad dient de kasseiklim over de Rue Lepic (1 kilometer aan 6,5 procent) als scherprechter. Deze beklimming bevindt zich in de bekende kunstenaarswijk Montmartre. De start van de omloop vindt plaats op Place de Trocadéro, waarbij de Eifeltoren op de achtergrond waarneembaar is. Daarna verlaten de dienstdoende coureurs het centrum en trekken ze naar bekende plaatsen als Versailles, de wielerbaan in Saint-Quentin-en Yvelines en Rambouillet.

Van der Poel krijgt ideaal parcours voorgeschoteld, maar wil ook graag hoge ogen gooien op mountainbike

Uiteindelijk komen de wielrenners, net als in de Tour de France, via het Louvre weer het centrum ingereden. De met kinderkoppen bezaaide Rue Lepic dient drie keer bedwongen te worden. Na de kasseistrook komt het peloton langs de Sacré Coeur, waarmee het lusje in de stad van de liefde er eentje is die langs de nodige bezienswaardigheden trekt. De finish ligt praktisch naast de startplaats, op Place de Trocadéro, waarmee de Eiffeltoren ook op menig finish- en podiumfoto zal verschijnen.

Mathieu van der Poel vindt in Parijs een parcours naar zijn hart. De veelzijdige Nederlander is momenteel actief in de Tour de France, waar de NOS een hartig woordje met hem wist te spreken over de gepresenteerde route. 'MVDP' beaamt dat de route hem goed zou moeten liggen. 'Dit zou een klassieker in Vlaanderen kunnen zijn', aldus de tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar, die echter wel aangeeft dat hij het mountainbiken in zijn achterhoofd blijft houden. 'Dat staat zeker ook op de planning, dus we moeten even bekijken hoe we dat gaan aanpakken.'

Parcours Olympische Spelen Parijs bekendgemaakt, Van der Poel glundert: 'Net een Vlaamse klassieker'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws