Paret-Peintre verrast de sprinters in seizoensopener GP la Marseillaise Wielrennen
Wielrennen

Paret-Peintre verrast de sprinters in seizoensopener GP la Marseillaise

Paret-Peintre verrast de sprinters in seizoensopener GP la Marseillaise

Aurélien Paret-Peintre heeft zijn seizoen geopend met een zege in de GP la Marseillaise. De Fransman bleek de snelste te zijn in een millimetersprint tussen verschillende renners. Hij klopte uiteindelijk Thomas Boudat en Bryan Coquard.

Terwijl in Oostende het wereldkampioenschap veldrijden op het programma stond, werd er elders in Europa alweer op de weg gekoerst. In het zuiden van Frankrijk streden de renners om de zege in de GP la Marseillaise, de koers die jarenlang het toneel vormde van de officieuze opening van het Europese wielerseizoen.

Nog voordat de wedstrijd écht op gang geschoten werd, konden we de eerste valpartij ook al noteren. Julen Amezqueta (Caja Rural) moest hierbij afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Iets daarna klonk het definitieve startschot, waarna zes renners ervoor kozen om in de vroege vlucht te gaan. Dit waren Eliot Lietaer, Jens Reynders, Morne van Niekerk, Jon Barrenetxa, Kenny Molly en Vojtech Repa.

Nieuwe aanvallen, maar sprint blijkt niet te voorkomen

Hun inspanningen mochten niet baten. Team Total Direct Energie nam het initiatief in het peloton en verkleinde het gat met de koplopers. Na wat hulp van UAE Team Emirates was het sprookje voor de vluchters al ruim voor de finish over en uit, waardoor we weer een heel andere racesituatie kregen. Verschillende renners probeerden het met een aanval. We zagen onder meer Tim Wellens, Matteo Trentin en Benjamin Thomas zich roeren, maar hun pogingen werden geneutraliseerd.

Het peloton kon zich daardoor gaan voorbereiden op de massasprint. Richting de slotkilometer nam B&B Hotels het voortouw voor Coquard, maar de sprint werd ontregeld door Ben Gastauer. In een chaotische sprint leken Coquard en Trentin de boel te gaan beslechten, maar zij werden verrast door Paret-Peintre. De foto moest uitwijzen dat de Fransman als eerste over de lijn kwam, net voor Boudat.

Video: Finish GP la Marseillaise 2021

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws