Paret-Peintre wil na etappe ook roze pakken: 'Als ik vrijdag een kans zie, zal ik niet aarzelen' Wielrennen
Wielrennen

Paret-Peintre wil na etappe ook roze pakken: 'Als ik vrijdag een kans zie, zal ik niet aarzelen'

Paret-Peintre wil na etappe ook roze pakken: 'Als ik vrijdag een kans zie, zal ik niet aarzelen'

Aurelien Paret-Peintre boekte dinsdag in de Giro d’Italia zijn grootste zege. De klimmer van AG2R Citroën Team klopte de Noor Andreas Leknessund in een sprint-a-deux na een zware dag door het middengebergte.

Paret-Peintre won dit seizoen al een rit in de Tour du Var en eindigde in de voorbereiding op de Giro als achttiende in Luik-Bastenaken-Luik. De vorm was dus goed. ‘De Giro is mijn hoofddoel en ik heb er hard voor getraind. We wisten dat vandaag een kans voor de ontsnapping was. Zodoende was het een belangrijke dag voor de ploeg, omdat we hier zijn om ritten te winnen en een goed klassement te rijden’, doet Paret-Peintre in het flashinterview zijn verhaal.

De vierde etappe van de Giro was de eerste echt lastige dag van de rittenkoers, maar niet zwaar genoeg voor de klassementsrenners. Om die reden wisten alle aanvallers dat er dinsdag kansen lagen. Het zorgde voor een furieuze openingsfase. ‘Het was een perfecte dag voor mij’, vervolgt Parten-Peintre. ‘Het was superzwaar om weg te geraken en het bleef zwaar tot de finish. Ik ben echter superblij.’

Paret-Peintre wil werk maken van roze trui

Op het einde was het een beetje pokeren tussen Leknessund en Paret-Peintre, maar daar had de Fransman geen problemen mee. ‘Ik wist dat ik de snelste was en de samenwerking was best goed. Hij pakt volgens mij het roze, dus iedereen is tevreden’, lacht de vrolijke klimmer.

Op de persconferentie liet Paret-Peintre weten ambitie te hebben om later deze week het roze te pakken. De Fransman heeft daarbij zijn oog laten vallen op de etappe van vrijdag. Die etappe finisht na een lange klim op Campo Imperatore. ‘Als ik vrijdag een kans zie om voor de maglia rosa te gaan op de Gran Sasso, zal ik niet aarzelen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws