Jumbo-Visma deelde Evenepoel een onbedoeld speldenprikje uit: 'Nooit slecht als ze gestrest zijn' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma deelde Evenepoel een onbedoeld speldenprikje uit: 'Nooit slecht als ze gestrest zijn'

Jumbo-Visma deelde Evenepoel een onbedoeld speldenprikje uit: 'Nooit slecht als ze gestrest zijn'

Michel Hessmann is in de Giro d’Italia een belangrijke ondersteunende renner voor Primoz Roglic in de vlakke ritten en etappes door het middengebergte. De hardrijder van Jumbo-Visma stond zijn kopman ook in de lastige vierde etappe op belangrijke momenten bij, maar kwam zelf in een afdaling ten val.

De Duitser kon zijn weg echter snel vervolgen en hield geen noemenswaardige schade over aan de val. Na afloop ving Eurosport hem op. ‘Het was een heel zware dag’, lacht Hessmann. ‘Veel renners wilden meezitten, zelf hadden wij geen plannen. Het kwam echter niet slecht uit om wat druk te zetten op Soudal-Quick Step. Ik zat altijd wel van voren, zonder initiatief te nemen.’

Door de regen lagen de afdalingen er glad bij. ‘Ze lagen er heel glad bij. We deden de afdaling van de eerste klim behoorlijk op de limiet. Daar vielen wel wat gaten, eerlijk gezegd gingen we daar wel wat te hard. Primoz (Roglic, red.) kwam de etappe echter gelukkig veilig door’, benoemt Hessmann het belangrijkste doel van de ploeg voor de etappe.

Hessmann: 'Nooit slecht als ze wat stress hebben'

Omdat de afdalingen er glad bij lagen en het tempo hoog lag, brak het peloton in het eerste deel van de etappe een paar keer. Op een moment reed Remco Evenepoel zelf even op achterstand, terwijl Roglic met Hessmann vooraan mee was. ‘Dat was een mooi moment voor ons, maar het was zeker niet gepland. We probeerden gewoon veilig naar beneden te gaan. De andere teams gingen er echter vol in de afdaling, en wij hadden de mazzel dat wij mee zaten. We probeerden daarna het tempo er wel in te houden, maar het was wel duidelijk dat hij (Evenepoel, red.) terug zou keren. Het is echter nooit slecht als ze wat gestrest zijn.’

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news