Patrick Lefevere zegt dat opvallend optreden in Vive le Vélo komt door hypo en ontkent dronkenschap Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere zegt dat opvallend optreden in Vive le Vélo komt door hypo en ontkent dronkenschap

Patrick Lefevere zegt dat opvallend optreden in Vive le Vélo komt door hypo en ontkent dronkenschap

Patrick Lefevere heeft maandag gereageerd op de op social media ontstane verbazing over zijn optreden in de zondagavond-uitzending van Vive le Vélo. Lefevere oogde niet helemaal honderd procent, waarop op Twitter massaal werd gedeeld dat de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step te veel gedronken zou hebben.

Lefevere zelf zegt dat het komt door een hypo, waarbij je bloedsuikerspiegel te laag is. 'Ik had wel wat gedronken, maar er is meer nodig om mij om te leggen', laat Lefevere weten aan de Belgische krant HLN. Lefevere zegt ook dat hij enkel water en koffie gedronken in de VIP-zone, waar hij de tijdrit bij de mannen heeft gekeken. Bij Het Nieuwsblad voegde hij daar aan toe: 'Dat kon ik niet zomaar eventjes gaan meten tijdens de uitzending. Als je zoiets voorhebt, dan kom je wel eens moeilijk uit je woorden', aldus het kopstuk van Deceuninck-Quick-Step.

Tom Dumoulin was ook te gast in het programma, dat door presentator Karl Vannieuwkerke werd afgesloten met 'aan de inhoud van de glazen kun je zien wie vanavond het meest heeft gedronken', verwijzend naar het lege glas van Lefevere. De VRT en de presentator hebben nog niet gereageerd op de ophef die de uitzending veroorzaakte op Twitter. In Nederland en België was het trending topic #1.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws