Patrick Lefevere zegt opvolger voor Soudal Quick-Step gevonden te hebben: 'Er is een COO in opleiding' Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere zegt opvolger voor Soudal Quick-Step gevonden te hebben: 'Er is een COO in opleiding'

Patrick Lefevere zegt opvolger voor Soudal Quick-Step gevonden te hebben: 'Er is een COO in opleiding'

Volgend jaar bestaat de Quick-Step-ploeg van Patrick Lefevere 25 jaar in de koers. De 68-jarige Belg zag vele sponsors komen en gaan, maar eentje bleef trouw dienst houden: laminaatbedrijf Quick-Step. In samenwerking met de Belgische WorldTour-formatie kwam de firma van CEO Ruben Desmet soms in het oog van de storm terecht, maar beide heren kunnen terugblikken op een succesvolle samenwerking, die nog heel lang zou mogen duren.

'Quick-Step is zo'n groot merk in Vlaanderen en in het buitenland, omdat we al vijfentwintig jaar op de trui staan van een ploeg die onze naam draagt', vertelt Desmet in een dubbelinterview met Lefevere in Nieuwsblad. 'Als privébedrijf is dat gewoon uniek!' 'Onze ploeg heeft Quick-Step mee op de kaart gezet. Ik hoor dat graag natuurlijk', gaat Lefevere verder.

Soudal Quick-Step kende een woelig seizoenseinde met de vele fusieperikelen met Jumbo-Visma, de Nederlandse superploeg die de dominantie van Lefeveres ploeg de laatste jaren min of meer overgenomen heeft. 'Ik ben fier op de manier waarop we daar door zijn geraakt. Wij hebben altijd gezegd dat we een relevante sponsor wilden blijven in het wielrennen en dat we wilden blijven vechten voor het voorbestaan van de ploeg', zegt Desmet.

Lefevere zegt opvolger gevonden te hebben

Bij de ploeg van Lefevere draait het tegenwoordig vooral rond Remco Evenepoel. De 'Kleine van Schepdaal' is vooral voor naamsponsor Soudal een enorm belangrijk element. 'Ik had net een zakenlunch met sponsors die wat kleiner zijn dan Quick-Step, maar ook wel belangrijk. Daar was het ook Remco, Remco, Remco… Ik heb gezegd: ik ga nu even brutaal zijn, maar mijn ploeg bestond al twintig jaar voor Remco en ik hoop dat hij straks nog eens twintig jaar zal blijven bestaan. Dat zal dan wel ooit zonder Remco zijn en al zeker zonder mij.'

Het moet gezegd: Lefevere wordt er ook niet jonger op en heeft de pensioenleeftijd in België al overschreden. Hoog tijd voor een opvolger dus. 'We hebben iemand gevonden die zal beginnen in een rol als COO', verrast Lefevere. 'Zoals Patrick zelf aangeeft: als we samen nog eens vijfentwintig jaar verdergaan, dan zal het op een bepaald moment toch zonder hem zijn. Ons doel is om een stabiele ploeg te bouwen waar belangrijke mensen een belangrijke rol hebben, maar ze moeten ook vervangbaar zijn. We willen niet dat Patrick abrupt stopt, maar vragen wel dat er een plan is voor een opvolger. Iemand die kan meelopen en gaandeweg meer verantwoordelijkheid krijgt. Het mag niet ineens van nul naar honderd zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws