Pedersen erg blij met overwinning en huidige vorm: 'Zeker voor Parijs-Roubaix' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen erg blij met overwinning en huidige vorm: 'Zeker voor Parijs-Roubaix'

Pedersen erg blij met overwinning en huidige vorm: 'Zeker voor Parijs-Roubaix'

Mads Pedersen heeft na de eerste etappe ook de derde rit in de Circuit Cycliste Sarthe op zijn naam geschreven. De 26-jarige Deen van Trek-Segafredo kon Kévin Vauqelin ternauwernood nog inhalen en kan daarmee met groot vertrouwen de laatste etappe aanvangen. Op vrijdag wordt in de vierde en laatste rit het klassement beslist.

Pedersen kende een uitstekend begin van dit seizoen, met overwinningen in de Etoile de Bessèges en Parijs-Nice. Daarna boekte hij top tien-plaatsen in Milaan-Sanremo (zesde), Gent-Wevelgem (zevende) en de Ronde van Vlaanderen (achtste), om zich via de Circuit Cycliste Sarthe in vorm te rijden voor Parijs-Roubaix (17 april). Dat lukt tot nu toe aardig. Met twee ritoverwinningen en een tweede plek heeft de Deen zich in een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de afsluitende rit van vrijdag. Dan staat er weer een rit voor de sprinters op het programma en lijkt de kans groot dat Pedersen de Franse ronde op zijn naam schrijft.

Na afloop deed de Deen in het flashinterview kort zijn verhaal, waarin hij aangeeft dat het spannend was tot op de finish. 'Ik opende de sprint vroeg en het pakte goed uit voor ons. Het is een goede week en het is altijd mooi om deze vorm te hebben. Zeker met Parijs-Roubaix wat eraan komt.' Doordat de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix vanwege de Franse verkiezingen met elkaar geruild zijn, vindt Parijs-Roubaix dit jaar een week na de Amstel Gold Race plaats, op 17 april. De beste uitslag van Pedersen in vier deelnames is de 51e plaats, maar met de huidige benen hoopt de Deen daar ongetwijfeld verandering in te brengen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws