Pfingsten (Jumbo-Visma) zet punt achter carrière: 'Wilde niet stoppen' Wielrennen
Wielrennen

Pfingsten (Jumbo-Visma) zet punt achter carrière: 'Wilde niet stoppen'

Pfingsten (Jumbo-Visma) zet punt achter carrière: 'Wilde niet stoppen'

Christoph Pfingsten zien we volgend jaar niet meer terug in het profpeloton. De Duitser zet een punt achter zijn carrière, nadat zijn contract bij Jumbo-Visma niet werd verlengd. Dat maakt hij zelf bekend via Instagram.

'Vandaag is de dag gekomen waarvan alle professionele atleten hem vrezen', schrijft Pfingsten op het sociale platform. 'Het is namelijk tijd om afscheid te nemen. Na vijfentwintig jaar profsport komt er een einde.' De afgelopen twee seizoenen van zijn carrière reed hij in dienst van Jumbo-Visma, nadat hij daarvoor lang in dienst was van BORA-hansgrohe.

Pfingsten kijkt met gemengde gevoelens naar zijn afscheid. 'Ik pink een traan weg, omdat ik eigenlijk niet wilde stoppen. Maar helaas werd mijn contract om verschillende redenen beëindigd', zo schrijft hij. Om welke redenen het gaat, maakt hij niet bekend. De lead-outman werd ooit gehaald als helper van Dylan Groenewegen, die onlangs de overstap maakte naar Team BikeExchange.

Ook neemt Pfingsten bij zijn afscheid de tijd om terug te kunnen kijken op enkele hoogtepunten van zijn carrière. Wat hij na zijn carrière als professioneel wielrenner gaat doen, weet hij momenteel nog niet. Hij sluit niet uit dat hij in een andere rol betrokken blijft bij de sport.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws