Update I | Ullrich ontkent terugval: 'Maar ben in Mexico wel opnieuw aan dood ontsnapt' Wielrennen
Wielrennen

Update I | Ullrich ontkent terugval: 'Maar ben in Mexico wel opnieuw aan dood ontsnapt'

Update I | Ullrich ontkent terugval: 'Maar ben in Mexico wel opnieuw aan dood ontsnapt'

(21 december) Wielerlegende Jan Ullrich is begin december opgenomen in een ziekenhuis, zo meldt de Duitse krant Bild. De voormalig winnaar van de Tour de France was na een meerdaagse reis in Cuba op de weg terug naar Duitsland. Volgens de krant zou een terugval rond zijn drank- en drugsverslaving hiermee te maken hebben.

Het dagblad schrijft dat Ullrich in Cuba was om daar zijn 48e verjaardag te vieren. Op de reis terug naar Duitsland zou het vervolgens mis zijn gegaan. Tijdens een tussenstop in Mexico zou hij opgenomen zijn in een ziekenhuis. Zijn conditie zou goed genoeg zijn om hem over te kunnen laten vliegen naar Europa. Naar verluidt reist hij binnenkort af naar Zwitserland, waar zijn therapie wordt verdergezet.

Ullrich kent een verleden met drank- en drugsverslaving. Eerder dit jaar had hij nog laten weten deze periode in zijn leven te hebben overwonnen. Hij vertelde daar uitgebreid over in de podcast van zijn voormalig rivaal Lance Armstrong. De Duitse coureur liet destijds weten dat hij door de problemen bijna dood zou zijn geweest. Armstrong was hem toen te hulp geschoten en zou Ullrich nu ook al bezocht hebben in het ziekenhuis.

Update - 31 december 2021 (13.20 uur): Ullrich ontkent drank- en drugsverslaving: 'Wel ontsnapt aan de dood'

Jan Ullrich ontkent dat hij een terugval gehad zou hebben rond zijn verslaving aan drank en drugs. Bij het Duitse Bild gaf de oud-renner tekst en uitleg over het incident eind december, waarbij hij werd opgenomen in een Mexicaans ziekenhuis.

'Het klopt dat ik opgenomen ben in een ziekenhuis', vertelt Ullrich. 'Ik had last van trombose en een zeer zware bloedvergiftiging. Maar ik ben niet opnieuw verslaafd', voegt hij toe. Hij zou voorafgaand aan de behandeling een drugstest ondergaan hebben: 'Die was natuurlijk negatief.'

Wel bevestigt Ullrich dat de situatie in Mexico ernstig met hem was: 'Ik ben opnieuw aan de dood ontsnapt.' Zijn voormalig collega Lance Armstrong zocht hem op: 'Hij was de eerste persoon die mij is komen opzoeken in het ziekenhuis en heeft me goed geholpen. Ik wil hem daarvoor bedanken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws