Philipsen opnieuw aan het feest: Belg is concurrentie de baas in massasprint Parijs-Chauny Wielrennen
Wielrennen

Philipsen opnieuw aan het feest: Belg is concurrentie de baas in massasprint Parijs-Chauny

Philipsen opnieuw aan het feest: Belg is concurrentie de baas in massasprint Parijs-Chauny

Jasper Philipsen mag zich de winnaar noemen van Parijs-Chauny 2021. In een massasprint was de Belg een maatje te groot voor Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert) en Alberto Dainese (Team DSM). Het is de vierde overwinning in tien dagen voor de sprinter van Alpecin-Fenix.

Waar de ogen zondag vooral gericht waren op de strijd om de regenboogtrui in het Belgische Vlaanderen, mochten de niet-geselecteerden het in Frankrijk laten zien in Parijs-Chauny. Zoals verwacht mondde de 205 kilometer lange eendagskoers uit in een massasprint, waarin Philipsen de concurrentie een hak zette. Arvid de Kleijn was de beste Nederlander; hij snelde naar een vijfde plek.

De 23-jarige Philipsen schoot onlangs ook al raak in het Kampioenschap van Vlaanderen, Eschborn-Frankfurt, en de Grand Prix de Denain. Tevens wist hij twee ritten te winnen in de Vuelta a España, waarin hij nog enkele dagen in de groene trui mocht rondrijden.

Uitslag Parijs-Chauny 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws