Van Aert miste de juiste benen op WK: 'Ben ook maar een mens, zeker?' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert miste de juiste benen op WK: 'Ben ook maar een mens, zeker?'

Van Aert miste de juiste benen op WK: 'Ben ook maar een mens, zeker?'

Wout van Aert kon de hoogopgelopen verwachtingen op het wereldkampioenschap in Vlaanderen niet waarmaken. De Belg finishte in eigen land net buiten de top tien. 'Ik had gewoon de benen niet die ik wou hebben', luidt het oordeel na afloop.

Voorafgaand aan de race gold Van Aert als dé topfavoriet, maar hij miste de slag na de zoveelste demarrage van Julian Alaphilippe. 'Ik heb toen gezegd tegen Jasper (Stuyven, red.) dat ik niet goed genoeg was. Ik hoopte dat hij nog een medaille uit de brand kon slepen, maar dat is hem niet gelukt. Dat is jammer', vertelt Van Aert in het flashinterview op Sporza. Zijn landgenoot Stuyven kwam net naast het podium terecht op de vierde plek.

Een duidelijke verklaring voor de mindere benen had Van Aert nog niet direct. 'Misschien betekent het dat ik ook maar een mens ben, zeker? Ik denk dat Alaphilippe de sterkste in koers was. Hij had ontelbare keren gedemarreerd tot niemand meer mee kon', gaat hij verder in zijn analyse. 'Daarachter waren er wel veel die goed waren, maar niet dezelfde versnelling hadden.'

Van Aert lovend over tactiek: 'Remco reed mooie koers'

Van Aert denkt in ieder geval niet dat het resultaat lag aan de tactiek van de ploeg. 'Ik vind dat we een goede koers hebben gereden. We moesten vol gas gaan en hebben ook de rest laten afzien', gaat hij verder. Hij heeft daarbij lovende woorden over voor zijn landgenoot Remco Evenepoel: 'Hij heeft een hele mooie koers gereden. En ook de rest van de Belgen hebben het fantastisch gedaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws