Philipsen wil na topseizoen nog meer winnen: 'Parijs-Roubaix is volgend jaar het hoofddoel' Wielrennen
Wielrennen

Philipsen wil na topseizoen nog meer winnen: 'Parijs-Roubaix is volgend jaar het hoofddoel'

Philipsen wil na topseizoen nog meer winnen: 'Parijs-Roubaix is volgend jaar het hoofddoel'

Jasper Philipsen wist dit seizoen de meeste overwinningen in het peloton te pakken. Maar liefst negentien keer kwam de 25-jarige Belg als eerste over de streep. De man van Alpecin-Deceuninck blijft desondanks ambitieus en ziet nog genoeg mogelijkheden om te verbeteren.

Philipsen laat bij Sporza weten wat hij het komende seizoen wil verbeteren. ‘Qua sprint zit ik momenteel op mijn top, maar qua inhoud denk ik dat ik nog stappen kan zetten.’ Deze inhoud zal hij nodig hebben om ook in de klassiekers mee te doen om de overwinning.

Philipsen moet nog met zijn ploeg bespreken hoe zijn programma voor het komende jaar eruit ziet. ‘Ik heb wel al van mijn ploegbaas Christoph Roodhooft gehoord dat Parijs-Roubaix volgend jaar het hoofddoel is. Verder hoop ik de komende jaren weer naar de Tour de France te gaan om meer ritzeges en de groene trui te veroveren.’ Dit seizoen eindigde de Belg nog als tweede in de Hel van het Noorden. Toen was het ploeggenoot Mathieu van der Poel die als eerste wist te finishen.

Philipsen stelde zegekoning titel veilig in Ronde van Turkije

Philipsen wist dus dit seizoen de meeste overwinningen van het peloton te behalen. Tadej Pogacar (17 overwinningen), Jonas Vingegaard (15 overwinningen) en Primoz Roglic (15 overwinningen) kwamen nog enigszins in de buurt, maar uiteindelijk was het de snelle Belg die in de Ronde van Turkije de meeste overwinningen dit seizoen wist te behalen. ‘Na de Ronde van Frankrijk zocht ik met het team nog naar een doel. Het meest voor de hand liggende was dan om voor zoveel mogelijk overwinningen te gaan. De titel van zegekoning staat mooi op mijn CV.’

De man van Alpecin-Deceuninck geeft aan dat dit doel hem gemotiveerd heeft gehouden aan het einde van het seizoen. ‘Mijn laatste zeges waren natuurlijk niet in de grootste wedstrijden. Winnen is altijd moeilijk en ik win graag in grote én kleine koersen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws