Piepjonge Mathias Vacek beleeft dag van z'n leven in UAE Tour, peloton laat zich verrassen Wielrennen
Wielrennen

Piepjonge Mathias Vacek beleeft dag van z'n leven in UAE Tour, peloton laat zich verrassen

Piepjonge Mathias Vacek beleeft dag van z'n leven in UAE Tour, peloton laat zich verrassen

Mathias Vacek heeft de zesde etappe in de UAE Tour gewonnen. Na een etappe die leek uit te draaien op een massasprint, bleef de vroege vlucht verrassend vooruit in de straten van Dubai. De pas 19-jarige Vacek was de snelste van een sprintje van vijf.

De zesde rit was er één die je van start tot finishen kon uittekenen aan de tekentafel. De kopgroep van de dag bestond niet voor het eerst deze UAE Tour uit Dmitry Strakhov en Pavel Kochetkov van Gazprom-Rusvelo, dat de hele week al actief is in de vroege vluchten. Ook de Italiaan Alessandro Tonelli was andermaal present. Ze kregen gezelschap van Mathias Vacek, Johnatan Canaveral en Paul Lapeira.

Het peloton hield de voorsprong van de zes de hele dag binnen de paar minuten, waardoor het eigenlijk nooit spannend werd wat betreft de uitkomst, toch? Wel dus, want in het peloton waren er te weinig ploegen die er vol voor wilden gaan, waardoor de voorsprong van de dappere leiders bij het ingaan van de laatste tien kilometer nog altijd anderhalve minuut bedroeg. Te doen voor het peloton, maar het was daar alleen Jumbo-Visma dat ronddraaide.

In de laatste vijf kilometer kwamen de diverse sprinttreinen wel aan het front en liep de voorsprong snel terug, bij het ingaan van de slotkilometer was er echter nog een halve minuut over. Vijf renners - Canaveral moest in de finale lossen - hadden plots de kans van hun leven. Het was Gazprom-Rusvelo dat na al die dagen aanvallen de beloning kreeg in de persoon van Vacek. In het peloton won Jasper Philipsen de sprint van het peloton, voor Dylan Groenewegen.

Uitslag etappe 6 UAE Tour 2022

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws