Oppermachtige Woods klopt Valverde op monsterlijke slotklim in Gran Camiño Wielrennen
Wielrennen

Oppermachtige Woods klopt Valverde op monsterlijke slotklim in Gran Camiño

Oppermachtige Woods klopt Valverde op monsterlijke slotklim in Gran Camiño

Michael Woods heeft op overtuigende wijze de tweede etappe in de Gran Camiño gewonnen. De Canadees van Israel-Premier Tech rekende op een verschrikkelijk steile slotklim af met Iván Ramiro Sosa en Alejandro Valverde. Klassementsleider Magnus Cort verloor zijn trui aan Woods.

Zeven heren waagden zich aan de vlucht van de dag. Antonio Angulo (Euskaltel), Jon Barrenetxea (Caja Rural), Stephen Bassett (Human Powered Health), Joni Brandão (W52 / FC Porto), Óscar Cabedo (Burgos-BH), Guillermo García Janeiro (Rádio Popular - Paredes - Boavista) en Giovanni Visconti (Bardiani) verzamelden een kleine drie minuten voorsprong, daar moesten ze het mee doen.

Lang bleven de zeven bijeen, totdat er in de laatste zestig kilometer wat meer tempo werd gemaakt in de kopgroep. Eerst was het García die moest afhaken door materiaalpech, voor Brandão ging het simpelweg te hard. De vijf overgebleven vluchters gingen de laatste twintig kilometer in met nog een klein minuutje voorsprong. Visconti vond het welletjes en liet lopen, alvorens er uiteindelijk twee vroege vluchters nog even vooruit bleven. Zij werden op 6,5 kilometer van de streep ingelopen.

Movistar opent, Woods neemt over

Na een steil voorproefje, werd in het peloton de gang gezet richting de loeisteile slotklim naar Mirador do Ézaro. Movistar zette de ploeg vanaf de eerste meter op kop en hield het tempo hoog. Het was de inleiding voor een aanval van Iván Ramiro Sosa, die twee ploegmaats (waaronder Valverde) en Michael Woods (Israel) in z'n wiel kreeg. Ondanks de Spaanse overmacht was het Woods die op percentages richting de dertig procent een gaatje sloeg.

Woods had lang een klein gaatje op Sosa en Valverde, maar in de laatste 750 meter breidde de man van Israel-Premier Tech zijn voorsprong snel uit. Nadat hij in de Ruta del Sol nog was afgestapt met maagklachten, was Woods nu meer dan op de afspraak. Valverde kreeg zo'n twintig seconden aan de broek.

Uitslag etappe 2 Gran Camiño 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws