Pieter Weening krijgt eis van 120 uur werkstraf voor mishandeling, advocaat vindt uitspraak 'zeer vreemd' Wielrennen
Wielrennen

Pieter Weening krijgt eis van 120 uur werkstraf voor mishandeling, advocaat vindt uitspraak 'zeer vreemd'

Pieter Weening krijgt eis van 120 uur werkstraf voor mishandeling, advocaat vindt uitspraak 'zeer vreemd'

Ex-wielrenner Pieter Weening heeft vrijdag in de rechtbank van Leeuwarden een eis van 120 uur tegen zich horen eisen, waarvan 60 voorwaardelijk. Hij stond daar terecht voor mishandeling van de broer van zijn toenmalige vriendin.

De Telegraaf kwam vrijdag met het nieuws dat een bekende ex-renner voor de rechter moest verschijnen voor een incident op Tweede Kerstdag 2021. 'De oud-topsporter zou fysiek geweld hebben gepleegd en onder meer een mes gegrepen hebben', meldde de krant. Het AD kwam na de zitting met meer details. 'Weening stelde dat hij zichzelf moest verdedigen. Hij had zijn de familie van zijn vriendin die avond op bezoek, maar het liep uit de hand toen het over de opvoeding van kinderen ging.'

Tijdens die zitting kreeg Weening te horen dat er 120 uur werkstraf tegen hem wordt geëist, waarvan 60 voorwaardelijk. Zijn ex-zwager kreeg 60 uur werkstraf. Weening en zijn (inmiddels ex-)vriendin hebben samen één zoontje. 'Toen zijn vriendin en haar broer wilden kijken bij dat zoontje ging het mis. Er was al ruzie ontstaan en Weening wilde niet dat de broer ook mee naar boven ging', citeert het AD. 'Weening liep een kaakbreuk op en zou daarna terug hebben geslagen. De kaakslag kreeg hij van zijn zwager. Daarna vielen er rake klappen. Weening had tijdens het gevecht ook een mes gegrepen en zou daarmee zijn ‘gasten’ - die hij eruit wilde gooien - hebben bedreigd.'

Advocaat Arnout Hurenkamp liet in een reactie aan het AD weten dat hij de uitspraak van de eis 'zeer vreemd' vindt. 'Weening heeft zijn kaak op twee plekken gebroken en heeft blijvend letsel. Als je de foto's ziet van kort daarna, het ziet er echt niet uit.' De politierechter doet 9 december uitspraak in beide zaken.

Noot: in het eerdere artikel schreven we dat het om Pieter W. ging, maar inmiddels is via meerdere media al naar buiten gekomen dat het om Pieter Weening gaat. Vandaar dat wij nu ook de volledige naam publiceren.

5 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws