Tour 2023 terug naar tekentafel door risico op aardverschuivingen: 'Niet gepast voor zo'n massa-evenement' Wielrennen
Wielrennen

Tour 2023 terug naar tekentafel door risico op aardverschuivingen: 'Niet gepast voor zo'n massa-evenement'

Tour 2023 terug naar tekentafel door risico op aardverschuivingen: 'Niet gepast voor zo'n massa-evenement'

Het parcours van de Tour de France 2023 is pas amper een maand geleden bekendgemaakt in Parijs, maar de ASO moet nu al een kleine aanpassing door gaan voeren. De derde rit van Amorebieta-Etxano naar Bayonne kan niet in zijn oorspronkelijke volledigheid afgewerkt worden door risico op aardverschuivingen.

Een deel van de 185 kilometer lange rit loopt via de Corniche d'Hendaye. Corniche is een in Frankrijk gekende uitdrukking voor een weg die langs een klif loopt, wat nu dus voor kleine problemen zorgt voor de Tour de France. De betrokken gemeenten hebben namelijk hun stem laten klinken en adviseren om de renners niet over deze weg te laten rijden, waardoor de organisatie van de Tour nu samen met de functionarissen en autoriteiten op zoek moet naar een oplossing.

'Niet gepast om een massa-evenement als de Tour de France te organiseren'

'Het is een vrij speciale weg, vanwege de terugtrekking van de kustlijn. Een weg die zeer nauwlettend in de gaten wordt gehouden vanwege aardverschuivingen', stelt Olivier Blancher bij France Bleu. 'Het leek ons ​​niet gepast om een ​​massa-evenement als de Tour de France te organiseren. Het passeren van de renners zou kunnen, maar er zijn ook enthousiastelingen die aan de randen van deze departementale weg zouden zijn komen staan ​​om de passage van het peloton te bekijken', geeft hij aan.

'Er zijn op vier of vijf plekken op die weg problemen met de grondstabiliteit', duidt Blancher het risico op aardverschuivingen. 'Ik twijfel er echter niet aan dat we snel een oplossing zullen vinden.' Samen met de Tourorganisatie werkt hij nu aan een plan B, waarbij er drie opties op tafel liggen. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat dit grote gevolgen heeft voor de start- en aankomstplaats van de derde rit. Begin 2023 wordt er een definitieve beslissing verwacht voor deze potentiële waaierrit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws