Pieter Weening veroordeeld tot taakstraf wegens mishandeling en bedreiging Wielrennen
Wielrennen

Pieter Weening veroordeeld tot taakstraf wegens mishandeling en bedreiging

Pieter Weening veroordeeld tot taakstraf wegens mishandeling en bedreiging

Pieter Weening is veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan veertig voorwaardelijk. De Friese ex-wielrenner kreeg die straf voor het bedreigen van zijn ex-vriendin en mishandelen van zijn voormalige zwager.

Weening kreeg eind november een eis van 120 uur, waarvan zestig voorwaardelijk. Dit vanwege een incident dat vorig jaar tijdens Kerst plaatsvond. De oud-topsporter zou fysiek geweld hebben gepleegd en onder meer een mes gegrepen hebben. Hij zou daarmee zijn ex-partner en haar broer bedreigd hebben. Zelf brak Weening zijn kaak bij het incident.

Zwager Weening krijgt ook taakstraf

Het AD komt vrijdag met meer details, waarbij de politierechter stelde dat Weening in zijn eigen huis aangevallen werd. 'De ex-renner belde rond 01.00 uur met 112. In afwachting van de politie zocht hij weer de confrontatie met zijn zwager en werd er opnieuw gevochten. Aan de toegesnelde agenten vroeg de veertiger om hun wapen. Hij zei daarbij meerdere keren ‘dan schiet ik iedereen hartstikke dood’. Na een bezoek aan het ziekenhuis die nacht trof Weening zijn schoonfamilie nog bij zijn woning. Hij heeft toen zijn zwager bedreigd met een mes', schrijft de dagkrant. De zwager kreeg zestig uur taakstraf, wat ook geëist was.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws