Pieterse pakt tweede Wereldbekerzege op rij: 'Had wat geluk met de valpartij van Van Empel' Wielrennen
Wielrennen

Pieterse pakt tweede Wereldbekerzege op rij: 'Had wat geluk met de valpartij van Van Empel'

Pieterse pakt tweede Wereldbekerzege op rij: 'Had wat geluk met de valpartij van Van Empel'

Puck Pieterse heeft met een overwinning in Hulst haar goede vorm van de afgelopen weken nog maar eens getoond. Pieterse nam van in de start het initiatief en toen Van Empel naar de koppositie ging, schoof de Wereldbekerleidster onderuit. Het duurde lang vooraleer Van Empel haar weg kon voorzetten en twee valpartijen maakten dan ook definitief een einde aan het duel. Pieterse reageerde in het flashinterview tevreden met haar tweede zege op rij.

'Ik was heel snel van start gegaan. Ik kreeg meteen een gaatje, maar Fem reed het weer dicht. Net wanneer ze overnam, ging ze tegen de grond. Ik denk dat haar derailleur daar in crashmodus is gegaan en dat haar fiets niet goed meer werkte. Daar heb ik heel wat 'gratis' seconden gekregen. Daarna was het zaak gewoon overal zo rap als mogelijk te rijden.'

Pieterse vond Vam Empel beter op klimmetjes

Op televisie zag het er heel spectaculair uit. In de achtergrond werd er slag om slinger gevallen, maar ook Pieterse zelf ging twee maal tegen de grond. De modder maakte de omloop daarnaast ook pittig. 'Het was echt een zwaar parcours met al die beklimmingen. Ik voelde dat Fem op die stukken beter was dan ik. Dus ik denk dat ik een beetje geluk had met haar valpartij. Anders was het wellicht een mooie strijd geweest voor de eerste en tweede plaats. Maar ik ben in ieder geval heel tevreden met deze overwinning', aldus Pieterse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws