Pieterse pakt ook in Hulst de zege, valpartijen Van Empel maken vroegtijdig einde aan heerlijk duel Wielrennen
Wielrennen

Pieterse pakt ook in Hulst de zege, valpartijen Van Empel maken vroegtijdig einde aan heerlijk duel

Pieterse pakt ook in Hulst de zege, valpartijen Van Empel maken vroegtijdig einde aan heerlijk duel

Puck Pieterse heeft de Wereldbekercross in Hulst gewonnen. De wedstrijd leek op een heerlijk duel uit te draaien tussen Pieterse en Fem van Empel, maar een valpartij en de daarbijbehorende pech nam alle spanning uit de wedstrijd. Het is voor Pieterse de tweede Wereldbekeroverwinning op rij, nadat ze vorige week al in Overijse wist te winnen.

De zevende manche van de Wereldbeker veldrijden werd gereden in het Nederlandse Hulst. Alles stond zondag in het teken van de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, maar voordat de viervoudige wereldkampioen veldrijden zijn wedstrijd afwerkte, was het aan de vrouwen. Het startschot werd - om overlap met het WK voetbal te voorkomen - al gegeven om 11 uur.

Pieterse, die vorige week in Overijse er een ware demonstratie van maakte, schoot als eerste uit de startblokken. Ceylin del Carmen Alvarado en Van Empel volgden in haar spoor, ook Sanne Cant was goed weg. Lucinda Brand was minder goed weg en ging op een schuine kant meteen tegen de grond.

Pieterse en Van Empel klasse beter dan de rest

Pieterse trok meteen stevig door, Alvarado kon het tempo niet aan en moest een gaatje laten. Van Empel zag het gevaar ervan in en reed naar de renster van Alpecin-Deceuninck toe. Terwijl er in de achtergrond valpartijen bij de vleet waren, maakte ook Van Empel een foutje. Pieterse profiteerde daarvan om enkele meters weg te rijden, door te springen over de balken bouwde ze haar voorsprong aan het einde van de eerste ronde uit tot zes seconden. De verschillen met de andere rensters waren al enorm.

Het glibberige parcours was op het lijf geschreven van Pieterse. De Nederlandse toonde haar technisch meesterschap in de moeilijke afdalingen en bouwde zo haar voorsprong gestaag uit tot acht seconden. Alvarado en Shirin van Anrooij volgden al op meer dan een minuut van Pieterse.

Ronde vol valpartijen en pech voor Van Empel

Van Empel toonde zich weerbaar en dichtte het gaatje door een afdaling razendsnel te nemen. De leidster in de Wereldbekerstand pakte meteen de kop over van Pieterse, maar ging in een technische afdaling tegen de grond. Van Empel moest haar stuur rechtzetten en ketting erop leggen. Haar derailleur had tot overmaat van ramp een slag gekregen en wilde niet meer schakelen. De focus was even weg bij de Nederlandse en zo ging ze op korte tijd nog eens twee keer tegen de grond. Gevolg: een achterstand van één minuut op Pieterse.

Pieterse ging in de voorlaatste ronde op juist dezelfde plek als Van Empel een ronde eerder tegen de grond. Gelukkig voor Pieterse was er geen schade aan de fiets, waardoor ze nog veertig seconden overhield. In de slotronde ging ze in dezelfde afdaling nog eens tegen de grond, maar weeral zonder erg, en zo kon Pieterse zegevieren. Van Empel werd twee, Van Anrooij mocht als derde mee op het podium.

Uitslag Wereldbekercross Hulst 2022 vrouwen 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws