Ploegleider trekt vergelijking tussen Armstrong en Evenepoel: 'Een killer, altijd willen winnen' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider trekt vergelijking tussen Armstrong en Evenepoel: 'Een killer, altijd willen winnen'

Ploegleider trekt vergelijking tussen Armstrong en Evenepoel: 'Een killer, altijd willen winnen'

Remco Evenepoel krijgt nooit genoeg van winnen, zo stelt zijn ploegleider Klaas Lodewyck in gesprek met Ride Magazine van Wielerflits. De jonge Belg vertoont op die manier trekjes van Lance Armstrong, die in zijn tijd ook bijna geen cadeautjes gaf.

'Het is misschien een verkeerde vergelijking, maar qua karakter zie ik wel overeenkomsten tussen Remco en Lance. Los van alles wat er in het verleden met Armstrong mis is gegaan, was Lance ook iemand die nooit genoeg kon winnen', zo vertelt Lodewyck in het blad, naast het dopingverleden van de Texaan ook doelende op de prestaties, die in veel gevallen uit de geschiedenisboeken werden geschrapt.

'Als hij ergens aan de start stond, dan wilde hij de beste zijn. Remco heeft dat altijd willen winnen ook', zo vervolgt de ploegleider van Quick Step-Alpha Vinyl. 'Op de laatste zondagochtend van de Vuelta a España in Madrid begon hij met ons al over het WK in Wollongong te praten. Het is nooit genoeg. Dat geeft ook aan dat hij altijd gedreven is om de beste te zijn en koersen te winnen.'

Daar houdt de vergelijking met Armstrong volgens Lodewyck niet op. 'Lance was een killer. Als je tegen zijn schenen schopte, dan trapte hij tien keer harder terug. Meestal deed hij dat op de fiets en soms ook verbaal. Die killersmentaliteit heeft Remco ook. Hij geeft ook vaak antwoord met prestaties op de fiets. Al is Remco in zijn commentaren wel een stuk diplomatieker.'

Evenepoel na succesvol 2022 normaliter naar de Giro

Evenepoel kende in 2022 zijn meest succesvolle jaar uit zijn nog prille carrière. In het voorjaar won hij met Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste Monument, alvorens hij in het najaar zegevierde in de Vuelta a España en op het WK in Australië. Ook was hij afgelopen seizoen de beste in de Clasica San Sebastián. In 2023 gaat de blik normaliter op de Giro d'Italia, die hij na 2021 voor de tweede keer zal rijden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws