Vingegaard werkt Parijse plichtplegingen met lach af: 'Misschien moet ik maar eens een gravelbike kopen' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard werkt Parijse plichtplegingen met lach af: 'Misschien moet ik maar eens een gravelbike kopen'

Vingegaard werkt Parijse plichtplegingen met lach af: 'Misschien moet ik maar eens een gravelbike kopen'

Als er één man woensdag bij de presentatie van het Tour de France-parcours van 2024 grof wild was in de mixed zone, dan was het Jonas Vingegaard wel. De Deen van Jumbo-Visma was als tweevoudig winnaar veruit de meest aangevraagde persoon voor wat teksten, wat hem ogenschijnlijk makkelijk afging.

Na twee jaar in het middelpunt van de belangstelling in de grootste wielerwedstrijd ter aarde kan zo'n halfuur er na de presentatie van het Tourparcours ook wel af voor Vingegaard, die tevreden was met wat hij zojuist had gezien in het Palais des Congres. 'Om eerlijk te zijn: ik vind het een heel mooi parcours. Het is een zware Tour de France, met vooral een erg lastige derde week. Daarin zitten veel hoge beklimmingen. En hoe hoger we gaan, hoe beter het voor mij is.'

Ploegbaas Richard Plugge fikte enkel de negende rit rondom Troyes af, waarin het peloton 32 kilometer aan gravelpaden voor de kiezen krijgt. Daar ben ik geen voorstander van, omdat de geluksfactor er enorm ingebracht wordt. Waarom moet je nu weer gravel op gaan zoeken?', vroeg de CEO van Jumbo-Visma zich openlijk af. Vingegaard haalde er juist zijn schouders over op, ook al was hij er vermoedelijk niet erg over te spreken. 'Misschien moet ik dan eens een gravelbike gaan kopen', lachte de vriendelijke Deen.

Vingegaard stelt dat vast dat iedereen vanaf begin Tour de France in vorm moet gaan zijn

Voor het overige kon Vingegaard niet anders dan content zijn. 'Je moet vanaf het begin goed gaan zijn. In de vierde rit staan er al heel zware beklimmingen te wachten', aldus de titelverdediger, die afgelopen jaar juist zijn slag sloeg in de tijdrit. Ook daarvan zitten er nu weer meer dan zestig kilometer in het parcours. 'Hopelijk kan ik opnieuw dat niveau van afgelopen jaar behalen, dan is het wel iets wat me ligt. Maar met Primoz Roglic, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel wordt het hoe dan ook een zware ronde!'

Vingegaard is de enige coureur van Jumbo-Visma die er al zeker opstaat voor de Tour de France van 2024. De rest van de ambities voor 2024 maakt zijn ploeg, waar Primoz Roglic vertrekt en Wout van Aert zich vermoedelijk op de Giro gaat richten, op 22 december bekend.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news