Pogacar bedankt vooral zijn ploeg na nieuwe show: 'Zij rijden 200 km met tegenwind op kop' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar bedankt vooral zijn ploeg na nieuwe show: 'Zij rijden 200 km met tegenwind op kop'

Pogacar bedankt vooral zijn ploeg na nieuwe show: 'Zij rijden 200 km met tegenwind op kop'

Nieuwe dag, nieuwe show van Tadej Pogacar. De Sloveen denderde in de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico met sprekend gemak weg bij de concurrentie en zette zo de puntjes op de i voor UAE-Team Emirates.

Na afloop heeft Pogi in het flashinterview vooral lof voor zijn ploegmaten. 'Ik wil hen allereerst bedanken. Ze leveren geweldig werk en hebben me perfect afgezet. Die mannen doen de hele dag hun werk met tegenwind, dan wil je ook voor hen de overwinning binnenhalen. Dat geeft een heel goed gevoel', legt Pogacar uit.

Pogacar: 'Ik reed mijn eigen tempo'

Het was geen vooropgezet plan om voor de dagzege te gaan, geeft de leider van Tirreno-Adriatico toe. 'Ik voelde dat ik goede benen had en liet Marc Soler een mooi tempo bepalen. Vervolgens kwamen er wat speldenprikjes, waarna ik mijn eigen tempo heb gereden tot de top.' Dat tempo was de concurrentie veels te machtig, Pogacar kwam uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong over de meet.

In de vlakke slotrit lijkt het niet meer mis te kunnen gaan voor Pogacar. 'We moeten echter kalm proberen te blijven. Hopelijk is Pascal Ackermann hersteld van al het werk dat hij gedaan heeft en kan hij nog een goede sprint neerzetten. We zullen echter hoe dan ook tevreden zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws